Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεύτερος θάνατος διαδηλωτή στο Μπαχρέιν

Δεύτερος θάνατος διαδηλωτή στο Μπαχρέιν

Υπέκυψε ένας 20χρονος που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης στο Μπαρχέιν.

Ένας 20χρονος που είχε τραυματιστεί σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας του Μπαχρέιν άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, όπως ανακοίνωσε το κυριότερο κίνημα της αντιπολίτευσης, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι για το θάνατο του νεαρού ακτιβιστή ευθύνεται η αστυνομία.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο διαδηλωτή μετά τις κινητοποιήσεις της 14ης Φεβρουαρίου, με αφορμή τον επέτειο των δύο χρόνων από την εξέγερση με αίτημα τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο Μπαχρέιν.

Στην ιστοσελίδα του το αντιπολιτευόμενο κίνημα Ουέφακ αναφέρει ότι “ο μάρτυρας Μαχμούντ Τζαζίρι πυροβολήθηκε από μικρή απόσταση στο κεφάλι από τις δυνάμεις του καθεστώτος, κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για την επέτειο από την επανάσταση”.

Η Σαμίρα Ρατζάμπ, η υπουργός Πληροφοριών του Μπαχρέιν, δήλωσε από την πλευρά της ότι οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται. “Αυτό που ξέρουμε είναι ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι με ένα αιχμηρό αντικείμενο αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η πράξη αυτή διαπράχθηκε από αστυνομικούς”.

Η κηδεία του Τζαζίρι θα γίνει το Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Μπαχρέιν: Η αστυνομία σκότωσε 16χρονο σιίτη

Μπαχρέιν: Πλήρης απαγόρευση των διαδηλώσεων

Μπαχρέιν: Άφησαν άρρωστο 24χρονο να πεθάνει στη φυλακή

Μπαχρέιν: Καταδικάστηκαν γιατροί για συμμετοχή σε εξέγερση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε