Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαδήλωση ακτιβιστών στο αεροδρόμιο του Παρισιού

Διαδήλωση ακτιβιστών στο αεροδρόμιο του Παρισιού

Δεκάδες φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές διαδήλωσαν στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ όταν οι αεροπορικές εταιρίες δεν τους επέτρεψαν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα γιατί τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα “ανεπιθύμητα πρόσωπα” για το Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στο αεροδρόμιο στις 5 το πρωί, στον τερματικό σταθμό 1 με σκοπό να επιβιβαστούν στις πτήσεις της Lufthansa και της Swiss Air με προορισμό το Τελ Αβίβ, από όπου θα μετέβαιναν στην Βηθλεέμ στο πλαίσιο της επιχείρησης “Καλωσήρθατε στην Παλαιστίνη 2012”. Στους ακτιβιστές δεν επιτράπηκε η επιβίβαση μετά το αίτημα των ισραηλινών αρχών.

Δεκάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο. Οι ακτιβιστές ζήτησαν από τις αεροπορικές εταιρίες επίσημη γραπτή δήλωση με τους λόγους που τους απαγορεύτηκε να ταξιδέψουν.

“Το κίνημά μας είναι απόλυτα ειρηνικό. Όμως δυστυχώς συνεχίζουν να μας θεωρούν υπεύθυνους για το πρόβλημα”, δήλωσε ο Ολιβιέ Μπισότ, ένας από τους οργανωτές στη Γαλλία της επιχείρησης.

Οι ακτιβιστές είχαν ενημερωθεί από την Πέμπτη ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν προς το Ισραήλ, αλλά αποφάσισαν να μεταβούν στο αεροδρόμιο για να “καταγγείλουν αυτήν την απόφαση”, όπως τόνισαν.

Η επιχείρηση “Καλωσήρθατε στην Παλαιστίνη” πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά. Σε αυτήν συμμετέχουν 1.500 ακτιβιστές–περίπου οι 600 Γάλλοι–που σκόπευσαν να μεταβούν στην Βηθλεέμ για τα εγκαίνια διεθνούς σχολής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε