Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Διαδηλωτές πυρπόλησαν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος – 133 τραυματίες

Διαδηλωτές πυρπόλησαν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος – 133 τραυματίες

Έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Αίγυπτο, καθώς σημειώνονται σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 110 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Διαδηλωτές, αντίπαλοι του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, πυρπόλησαν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη Ισμαϊλίγια της Αιγύπτου. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα νεαρών εισέβαλε και λεηλάτησε τα γραφεία του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, τον πολιτικό βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην οποία ανήκει ο Μόρσι.

Άλλοι περικύκλωσαν το κτίριο του κυβερνείου της Δαμιέττης και επιτέθηκαν σε ένα άλλο κτίριο στο Καφρ ελ-Σέιχ, όπου συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον 91 πολίτες και 42 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε ταραχές που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα. Συγκρούσεις αναφέρθηκαν στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια, το Σουέζ και το Πορτ Σαΐντ, όπου πυρπολήθηκαν τα γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος.

Στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές οι οποίοι επαναλάμβαναν τα αιτήματα της εξέγερσης του 2011, καθώς υποστηρίζουν ότι οι ισλαμιστές σφετερίστηκαν την επανάσταση. Γύρω από την πλατεία, στο κέντρο της πρωτεύουσας, σημειώνονται από χθες (Πέμπτη) σποραδικές συγκρούσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επεισόδια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε