Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Διακοπή των εχθροπραξιών προτείνουν οι διαδηλωτές

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Την ώρα που η Ταϊλάνδη βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου, οι διαδηλωτές προτείνουν στην κυβέρνηση αμοιβαίες υποχωρήσεις για κατάπαυση του πυρός.

Ένας εκ των ηγετών των διαδηλωτών, ο Ναταούτ Σαϊκάρ, επικοινώνησε με τον Κόρμπσακ Σαμπαβάσου σύμβουλο του πρωθυπουργού της χώρας Αμπσίτ Βετζαζίβα, προτείνοντάς του διακοπή των βιαιοτήτων. «Μου είπε ότι εάν οι στρατιώτες σταματήσουν να πυροβολούν, θα ζητήσει από τους διαδηλωτές που αντιπαρατίθενται στις δυνάμεις της τάξης, να επιστρέψουν στην περιοχή Ρατσαπρασόνγκ που έχει καταληφθεί από τις αρχές Απριλίου από τα “κόκκινα πουκάμισα”».

Οι αιματηρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες κυρίως στα προάστια που βρίσκονται στην ζώνη κατοχής με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 200.

«Εάν οι διαδηλωτές επιστρέψουν στην περιοχή Ρατσαπρασόνγκ και σταματήσουν τη δράση τους, δεν θα υπάρχουν πλέον πυροβολισμοί από τους στρατιώτες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με την διακοπή των εχθροπραξιών των δύο πλευρών να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις που διακόπηκαν αφότου ο στρατός ανέλαβε την επιχείρηση για να μπλοκάρει την πρόσβαση στο κατειλημμένο προάστιο από τα “κόκκινα πουκάμισα”. 

Διαβάστε επίσης
Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ταϊλάνδη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε