Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Διαμαρτυρία του Πεκίνου για τη συνάντηση Κάμερον- Δαλάι Λάμα

Διαμαρτυρία του Πεκίνου για τη συνάντηση Κάμερον- Δαλάι Λάμα

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κάνει λόγο για σοβαρή ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και προσβολή προς τον κινεζικό λαό.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία στην Βρετανία, μετά την συνάντηση χθες Δευτέρα στο Λονδίνο του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον με τον Δαλάι Λάμα.

“Πρόκειται για σοβαρή ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και προσβολή προς τον κινεζικό λαό, που διαταράσσει τις σχέσεις Κίνας-Βρετανίας”, δήλωσε ο Χονγκ Λέι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

“Απαιτούμε από τη Βρετανία να λάβει υπ’όψιν της με σοβαρότητα την αμετακίνητη θέση και τις ανάγκες της Κίνας, να σταματήσει να δείχνει ανοχή και να στηρίζει τις αυτονομιστικές δυνάμεις του Θιβέτ και να λάβει αμέσως μέτρα για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει γίνει”, πρόσθεσε ο Χονγκ.

Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ είχε ιδιωτική συνάντηση με τον Κάμερον στην βρετανική πρωτεύουσα, όπου βρέθηκε για να παραλάβει το βραβείο Τέμπλετον για τη δράση του υπέρ του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ.

Διαβαστε

O Κάμερον, η Ρεμπέκα, οι υποκλοπές και οι επιστολές … με “πολλή αγάπη”!

 

Κάμερον: Δεν υπήρξε καμία συμφωνία με τον όμιλο του Μέρντοκ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε