Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Διαμάχη Ιράν και Αζερμπαϊτζάν με φόντο την… Eurovision

Διαμάχη Ιράν και Αζερμπαϊτζάν με φόντο την… Eurovision

Η Eurovision μπαίνει στο κάδρο της διαμάχης του Ιράν με το Αζερμπαϊτζάν. Διαδηλώσεις και gay υπονοούμενα

Η κόντρα του Ιράν με το Αζερμπαϊτζάν κυρίως με θέμα την βοήθεια -σύμφωνα με την Τεχεράνη- που η κυβέρνηση του Μπακού προσφέρει στο Ισραήλ κορυφώνεται. Στο κάδρο μπήκε και ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, τον οποίο περήφανα φιλοξενεί για πρώτη φορά το Αζερμπαϊτζάν.

Η Τεχεράνη ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Μπακού για διαβουλεύσεις, καλώντας τις μουσουλμανικές κυβερνήσεις όλου του κόσμου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι στο περιθώριο του διαγωνισμού θα διοργανωθεί και gay parade.

Στο Μπακού διοργανώθηκαν αντι-ιρανικές διαδηλώσεις, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές έφτιαξαν πανό με τις φωτογραφίες του Αχμαντινετζάντ και του πνευματικού ηγέτη των Ιράνων Αλί Χαμενεΐ και από κάτω το σύνθημα: «Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει ανάγκη ομοφυλόφιλους κληρικούς!».

Η διαμάχη των δύο κρατών έχει ιστορία, καθώς η Τεχεράνη υποψιάζεται ότι το Αζερμπαϊτζάν συνεργάζεται με το Ισραήλ.

Τον περασμένο μήνα οι Αρχές στο Μπακού συνέλαβαν δεκάδες άτομα με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με το Ιράν και προετοιμάζουν χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Μπακού.

Κατά τα άλλα ο διαγωνισμός συνεχίζεται κανονικά και το Αζερμπαϊτζάν δηλώνει περήφανο για τη διοργάνωση. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε σχετικά με τις αναφορές του Ιράν: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς τους μπήκε στο μυαλό ότι κάνουμε gay parade. Εμείς εδώ φιλοξενούμε έναν διαγωνισμό τραγουδιού.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι εισέπραξε η ΕΡΤ από τον ημιτελικό της Eurovision;

ΔΕΙΤΕ όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στα παρασκήνια της Eurovision!

ΕΓΙΝΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ! Σε ποιά θέση θα διαγωνιστούν στον τελικό της Eurovision Ελλάδα και Κύπρος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε