Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Διαψεύδουν την κατάρρευση χρυσορυχείου με 200 νεκρούς

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Διαψεύδεται από την κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε η είδηση πως 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κατάρρευση χρυσορυχείου.

«Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στην ιστορία αυτή. Ο υπουργός ήταν εκεί, ο μηχανικός μας των ορυχείων της περιοχής ήταν εκεί, η αστυνομία ήταν εκεί, δεν υπάρχει τίποτε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Ορυχείων, Ουμάρου Γιούρι. 

Λίγο νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Ορυχείων και της αστυνομίας στην Μπο έκαναν λόγο για κατάρρευση ενός ορυχείου στην τοποθεσία Μονγκέρε, που βρίσκεται σε απόσταση 290 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Φριτάουν. «Το ορυχείο κατέρρευσε… Έως και 200 άνθρωποι που λατομούσαν παράνομα δεν έχουν βρεθεί ακόμη. Ξεκινήσαμε έρευνα στα ερείπια», είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αστυνομικός της Μπο, διατηρώντας την ανωνυμία του. 

Σύμφωνα με τον ίδιο οι παράνομοι μεταλλωρύχοι λατομούσαν σε βάθος 12 μέτρων, όταν ένα τοίχωμα κατέρρευσε και παγιδεύτηκαν. Ένας παλιός μεταλλωρύχος, που δήλωσε πως υπήρξε μάρτυρας της σκηνής, είπε πως μεταλλωρύχοι-παιδιά υπήρξαν θύματα του δυστυχήματος στο ορυχείο αυτό, το οποίο επίσημα είναι κλειστό εδώ και πέντε χρόνια.

Πάντως, ο πρόεδρος του συμβουλίου της περιοχής δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το δυστύχημα. «Ακούσαμε την ιστορία αυτή αλλά δεν μπορούμε να την επιβεβαιώσουμε. Θα στείλουμε μία ομάδα αύριο (Σάββατο)».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε