Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαρροή για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία στις 10 Μαρτίου

Διαρροή για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία στις 10 Μαρτίου

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ιταλικά πολιτικά κόμματα εξετάζουν το να προκρίνουν την πρόωρη καταφυγή στις κάλπες την 10η Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο συνάντησε σήμερα τους εκπροσώπους των κύριων πολιτικών κομμάτων και πριν από λίγο, σε επίσημη ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι περιμένει πως «καταστεί δυνατή μια εποικοδομητική και ορθή πορεία σε θεσμικό επίπεδο, προς το συμφέρον της χώρας και της διεθνούς εικόνας της».

Παράλληλα ο Ναπολιτάνο κατέστησε σαφές ότι «θα πληροφορήσει το συντομότερο τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, για τα αποτελέσματα» των επαφών του και ότι μαζί του «θα συζητήσει όλες τις συνέπειες των νέων συνθηκών που διαμορφώθηκαν μετά την απόφαση της κεντροδεξιάς».

Η ανακοίνωση του Ιταλού προέδρου επιβεβαιώνει πως το συντηρητικό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει μέτρα και νόμους της κυβέρνησης Μόντι–με μόνη εξαίρεση τον ιταλικό προϋπολογισμό για το 2013.

Σήμερα το απόγευμα η παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι διάλεξε ακριβώς την αποχή και πάλι στην βουλή, κατά την ψηφοφορία για την μείωση των συνολικών δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το μέτρο εγκρίθηκε, χάρη στις ψήφους του κέντρου και της κεντροαριστεράς, αλλά είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση Μόντι δεν διαθέτει, πλέον, την αναγκαία πλειοψηφία.

Ενώ απομένει να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών, ο Ιταλός πρόεδρος εύχεται και ζητεί να πέσουν κατά το δυνατόν οι τόνοι και να λείψουν οι οξύνσεις της προεκλογικής περιόδου, ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες σε οικονομικό επίπεδο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία κλυδωνίζει την οικονομία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε