Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Διαρροή πετρελαίου, απειλεί προστατευόμενη περιοχή, στην Ερυθρά Θάλασσα…

Διαρροή πετρελαίου,  απειλεί προστατευόμενη περιοχή,  στην Ερυθρά Θάλασσα…

 Καμία από τις εταιρείες που αντλούν αργό πετρέλαιο,  στην περιοχή, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη…

H  διαρροή πετρελαίου στα ανοικτά της πόλης Χουργκάντα, στις Αιγυπτιακές ακτές στην Ερυθρά Θάλασσα, προκαλεί τεράστια ζημιά σε προστατευόμενες περιοχές, παρότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει περιοριστεί.

Η διαρροή εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά μέχρι σήμερα καμία από τις εταιρείες που αντλούν αργό πετρέλαιο από την περιοχή, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Τα κρατικά ΜΜΕ επικαλούμενα μια πηγή στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, ανέφεραν ότι το 95% της πετρελαιοκηλίδας που σχηματίστηκε έχει καθαριστεί.

Ο Αμρ Άλι, διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας περιβαλλοντικής προστασίας στη Χουργκάντα, δήλωσε ότι «Αυτό αληθεύει μόνο για τις περιοχές κοντά στα τουριστικά θέρετρα και στις ακτές. 

Το πρόβλημα εμμένει καθώς η πετρελαιοκηλίδα πλησιάζει τις βόρειες, προστατευόμενες περιοχές της Ερυθράς Θάλασσας».

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα των Ερευνών, καθώς η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Αιγύπτου συνέλεξε δείγματα από τις πλατφόρμες στην περιοχή και το πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει,  ώστε να εξακριβώσει την πηγή» της διαρροής».

«Έχουν περάσει οκτώ ημέρες αφότου η διαρροή εντοπίστηκε για πρώτη φορά και ακόμα η πηγή δεν έχει καθοριστεί. Και καμιά εταιρεία δεν είχε την αξιοπρέπεια να δηλώσει ότι είναι υπεύθυνη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσης, τόνισε ότι ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσο μεγάλη είναι η διαρροή πετρελαίου.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Αιγύπτου διαβεβαίωσε ότι η διαρροή ήταν περιορισμένη και ότι έχει σταματήσει, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το σε ποιο βαθμό έπληξε τις ακτές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε