Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Διασυνοριακή επιχείρηση κατά της μαφίας – 41 συλλήψεις, μεταξύ τους και ένας πρώην δήμαρχος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Ντραγκέτα, η μαφία της Καλαβρίας, ήταν ο στόχος της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε Ιταλία, Γερμανία, Καναδά και Αυστραλία.

Ένας από τους 41 συλληφθέντες είναι ο Τόνι Βαλελόνγκα, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Στίρλνιγκ της Αυστραλίας. Στη Γερμανία, ένας από τους έξι συλληφθέντες είναι ο Μπρούνο Νέσκι, αρχηγός του γερμανικού κλάδου της Ντραγκέτα.

Ο διεθνής χαρακτήρας της επιχείρησης επιβεβαιώνει πώς η Ντρανγκέτα έχει επεκτείνει τα τελευταία χρόνια την εγκληματική δράση της από την παραδοσιακή της βάση στην περιοχή της Καλαβρίας της νότιας Ιταλίας, ανέφεραν ερευνητές.

«Όχι μόνο δραστηριοποιείται στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών αλλά και αναπαράγει στο εξωτερικό την οργανωτική δομή της», είπε ο Τζουζέπε Πινιατόνε, ο γενικός εισαγγελέας στο Ρέτζο της Καλαβρίας, του οποίου η υπηρεσία ηγείται της έρευνας κατά του οργανωμένου εγκλήματος που οδήγησε στις συλλήψεις.

Μέλη της Ντρανγκέτα που έχουν τη βάση τους στο εξωτερικό διατηρούν πάντα την επαφή με την “μητρική βάση” στην Καλαβρία, την οποία επισκέπτονται κατά περιόδους για να λαμβάνουν εντολές και να σχεδιάζουν κοινές στρατηγικές.

Η Ντρανγκέτα είχε μονοπωλήσει το 2007 τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, όταν σε πυροβολισμούς μεταξύ μαφιόζων, έξι Ιταλοί δολοφονήθηκαν από μέλη της καθώς έβγαιναν από εστιατόριο στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Ιταλοί αξιωματούχοι είπαν ότι τρία άτομα που ευθύνονται για τους πυροβολισμούς έχουν συλληφθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε