Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Διαβάστε στο onalert.gr: ‘Ολα τα απόρρητα έγγραφα απο τη διαρροή του wikileaks

Άρχισε η ροή δημοσίευσης των απόρρητων εγγράφων που έχει στη διάθεσή του ο ιστότοπος Wikileaks, μέσω των εφημερίδων Le Monde, El Pais,Guardian,New York Times και του περιοδικού Der Spiegel.

Πρόκειται για 250.000 σελίδες που περιέχουν επικοινωνίες αμερικανικών πρεσβειών σ΄ όλο το κόσμο με το Στέητ Ντιπάρτμεντ. Η πρώτη παρτίδα εγγράφων που δημοσιοποιείται αφορά στο Ιράκ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η δημοσίευση των εγγράφων θα χρειαστεί αρκετές μέρες για να ολοκληρωθεί.
Η New York Times, έχουν συνεχή ροή με σχόλια και φράσεις ηγετών όλου του κόσμου που χρησιμοποιήθηκαν με αμερικανούς πρέσβεις ενώ το Der Spiegel, έχει αποκαλύψει ήδη το παρατσούκλι της Α. Μέρκελ. Τεφλόν!

Σε τηλεγράφημα προερχόμενο από τη Τεχεράνη ο Ιρανός ηγέτης Αχματινετζάντ χαρακτηρίζεται “ανισόρροπος,πολλοί μάλιστα συμφωνούν ότι είναι τρελός”! Σε άλλα έγγραφα όπου έχουν καταγραφεί συνομιλίες σαουδαράβων με αμερικανούς πρέσβεις διαφαίνεται η επιθυμία τους να “χτυπηθεί το Ιράν και να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Είναι λιγότερο επικίνδυνο να το “κόψουμε” από το να το περιμένουμε”,αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Der Spiegel: Δύσπιστοι οι αμερικανοί διπλωμάτες απέναντι στον Ερντογάν

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel γραφει πως σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα του wikileaks οι αμερικανοί διπλωμάτες είναι δύσπιστοι απέναντι στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θεωρούν απομονωμένο και ελλιπώς ενημερωμένο. Ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται κανέναν και “περιβάλλεται από ένα κύκλο συμβούλων που τον κολακεύουν αλλά τον αψηφούν”. Λαμβάνει τις πληροφορίες του σχεδόν αποκλειστικά από τις εφημερίδες των ισλαμιστών και οι αναλύσεις των υπουργείων του δεν τον ενδιαφέρουν, γράφουν οι αμερικανοί διπλωμάτες στην Άγκυρα. Ο Ερντογάν φοβάται μήπως χάσει την εξουσία, εκτιμούν οι διπλωμάτες. Μια από τις πηγές τους, επισημαίνει: “Ο Ταγίπ πιστεύει στο Θεό αλλά δεν τον εμπιστεύεται”, γράφει το Der Spiegel.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτηρίζεται “εξαιρετικά επικίνδυνος” από έναν πληροφοριοδότη των αμερικανών διπλωματών, ο οποίος τους προειδοποιεί για την ισλαμιστική επιρροή του στον Ερντογάν. Η πρεσβεία τρέφει υποψίες ότι ο Νταβούτογλου ονειρεύεται μια επάνοδο της οθωμανικής δύναμης και μάλιστα μετά μια ομιλία του στο Σαράγεβο τον Ιανουάριο του 2010, υποψιάζονται ότι θέλει να επαναφέρει την τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια. Οι διπλωμάτες δεν είναι σίγουροι για τη σταθερότητα της κυβέρνησης στην Τουρκία, που είναι από τους σημαντικότερους συμμάχους της, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που συντάχθηκαν φέτος το Φεβρουάριο και τα οποία δημοσιοποιεί περιληπτικά το γερμανικό περιοδικό.

New York Times: Οι ΗΠΑ γνώριζαν οτι πίσω απο την πειρατεία του Google βρίσκεται η Κίνα

Οι ΗΠΑ έχουν την πεποίθηση ότι οι κινεζικές αρχές βρίσκονται πίσω από την πειρατική πληροφόρηση εκ μέρους του Google και δυτικών χωρών, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκάλυφθηκαν σήμερα από την εφημερίδα New York Times.
Μεταξύ των μυστικών εγγράφων που αποκάλυφθηκαν από τον ιστότοπο Wikileaks ένα έγγραφο που προέρχεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, επικαλείται “κινεζική πηγή” σύμφωνα με την οποία το κομμουνιστικό καθεστώς έπαιξε ένα ρόλο στην πειρατεία του Google, γράφει η νεοϋρκέζικη εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης:

Απόρρητα έγγραφα σπέρνουν πανικό στις ΗΠΑ – Τι γράφουν για την Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε