Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Διεθνή έρευνα για την επίθεση του Ισραήλ στα πλοία “ελευθερίας”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Το Παρίσι πρότεινε επίσημα στο Ισραήλ μία “διεθνή έρευνα” για το πολύνεκρο συμβάν στο “Νάβι Μαρμαρά”, εποπτεία της ΕΕ σε παρόμοια πλοία και στη Ράφα.

 

Το Παρίσι πρότεινε σήμερα επίσημα στο Ισραήλ όπως στο άμεσο κιόλας μέλλον η ΕΕ αναλάβει να κάνει τους ελέγχους σε πλοία κοντά στα παράλια της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και στο πέρασμα της Ράφα, στη ‘μεθόριο’ Γάζας κι Αιγύπτου, “όπως γινόταν κατά το έτος 2007”.
 
Παράλληλα το Παρίσι επέμεινε, με βρετανική στήριξη, να διεξαχθεί οπωσδήποτε μία “διεθνής, αξιόπιστη όσο και διαφανής έρευνα”, για την πολύνεκρη καταδρομική επιχείρηση του Ισραήλ στο τουρκικό πλοίο “Νάβι Μαρμαρά”, μέλος του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας “Καράβι γιά τη Γάζα”.
 
“Το συμβάν αυτό είχε, από τη φύση του, διεθνή χαρακτήρα”, τόνισε το Παρίσι διά του επικεφαλής διπλωματίας Μπερνάρ Κουσνέρ, που τηλεφωνήθηκε γιά το θέμα με τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, νυν υπουργό Αμυνας, Εχούντ Μπάρακ.
 
Ο Κουσνέρ, που συναντήθηκε σήμερα με τον βρετανό ομόλογό του, Ουΐλιαμ Χέϊγκ, υπογράμμισε ότι η εξέλιξη αυτή “είναι προς το συμφέρον του φίλου της Γαλλίας, που είναι το Ισραήλ”, ενώ πρόσθεσε ότι “η παρούσα αφόρητη κατάσταση, σε όλη τη Γάζα, χρήζει άμεσης βελτίωσης”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε