Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Διευθυντής με ετήσιο μισθό 15,6 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ο πλανήτης βουλιάζει οικονομικά, όμως οι μεγάλοι διευθύνοντες σύμβουλοι των κορυφαίων εταιριών της Αυστραλίας ζουν στον κόσμο τους!

Tον περασμένο χρόνο, οι αυξήσεις που πήραν ήταν τρεις φορές υψηλότερες της τάξης του πληθωρισμού και πάνω από διπλάσιες του μέσου μισθού!

Σύμφωνα με την ανάλυση στοιχείων των 100 κορυφαίων εταιριών της Αυστραλίας, η μέση αύξηση του βασικού μισθού των γενικών διευθυντών ήταν της τάξης του 9%, δηλαδή από $ 1.47 εκατ. σε $ 1.61 εκατ., ενώ σε έξτρα έλαβαν μετρητά πρόσθετα $ 130.000 το χρόνο.

Εξετάζοντας τους μισθούς των κοινών θνητών, δείχνει ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο μέσος μισθός αυτή τη χρονική στιγμή, είναι $ 53.000 περίπου το χρόνο, οι δε αυξήσεις, σε ετήσια βάση, ήταν 4.7% για τους άντρες και 4.1% για τις γυναίκες.

Ρίχνοντας μια προσεχτική ματιά στους μισθούς των πέντε κορυφαίων, μεταξύ των 100 εταιριών, διευθυντών, βλέπει κανείς τα εξής (παίρνοντας πάντα ένα υπογλώσσιο):

O πιο καλοπληρωμένος από τους πέντε κορυφαίους διευθυντές το περασμένο οικονομικό έτος, ήταν ο γενικός διευθυντής της Westfield, Frank Lowry, o οποίος έλαβε $ 15,96 εκατ.

Ακολουθούν ο Tom Albanese της Rio Tinto με $ 12,75 εκατ., ο Mike Smith της ANZ με $ 10,86 εκατ., o Marius Kloppers της BHP με $ 10,84 εκατ. και η Gail Kelly της Westpack με $ 9.59 εκατ.

Αυτά όλα αναμένεται να τεθούν υπό εξέταση από τους μετόχους των εταιριών, στις συνεδριάσεις, οι οποίες, ως είθισται, ξεκινούν την άνοιξη, ενώ οι μέτοχοι βλέπουν με τρόμο τα λεφτά τους να χάνονται εν ριπή οφθαλμού, χωρίς αυτό να επηρεάζει, στο ελάχιστο τους καπετάνιους των καραβιών.

Οι «καλοθρεμμένες γάτες», κατά την αγγλοσαξονική έκφραση, δεν υφίστανται ούτε στο ελάχιστο τις συνέπειες της τρικυμισμένης χρηματαγοράς. Αντίθετα, παίρνουν τις αυξήσεις τους και τα μπόνους τους, στους ήδη παραφουσκωμένους μισθούς τους και όλα τα άλλα είναι… για τους υπόλοιπους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε