Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Διευθυντής του γαλλικού ωδείου κατηγορείται για πορνογραφία

Η πόλη του Παρισίου ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η πόλη του Παρισίου ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο διευθυντής του Εθνικού Ωδείου του Παρισιού κατέβαζε παράνομες εικόνες από τον υπολογιστή του.

Ο διευθυντής του Εθνικού Ωδείου του Παρισιού, ο πιανίστας Πασκάλ Ντιμέ συνελήφθη και στις 5 Μαρτίου αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης για την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η έρευνα για τον πιανίστα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2009, όταν οι αρχές για τον έλεγχο του διαδικτύου εντόπισαν έναν Γάλλο ο οποίος “κατέβαζε” παράνομες εικόνες στον υπολογιστή του από μία βελγική ιστοσελίδα. 

Ο 53χρονος Ντιμέ συνελήφθη στο σπίτι του στο Παρίσι και παρουσιάστηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2009 ενώπιον της εισαγγελίας των Βερσαλλιών. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για τη λήψη ένδεκα εικόνων ανάμεσα στον Ιούνιο του 2007 και τον Σεπτέμβριο του 2009. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Ζαν Ιβ Λιενάρντ, πρόκειται για μια “πολύ σύντομη παρένθεση στη ζωή του” σε μια εποχή που ο πελάτης του συνάντησε “ορισμένα προσωπικά προβλήματα”.

Ο Πασκάλ Ντιμέ ο οποίος είχε διοριστεί στο τέλος του Αυγούστου 2009 με διάταγμα του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί επικεφαλής του Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Paris (CNSMD) στο Παρίσι βρίσκεται τώρα σε διαθεσιμότητα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε