Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δικαστής εγκατέλειψε τη χώρα γιατί δεχόταν απειλές για την ζωή του

Δικαστής εγκατέλειψε τη χώρα γιατί δεχόταν απειλές για την ζωή του
Μια γυναίκα δικαστής στην Κολομβίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα λόγω απειλών κατά της ζωής της μετά την καταδίκη ενός απόστρατου αξιωματικού.
 

 

Κολομβιανή δικαστής εγκατέλειψε τη χώρα λόγω απειλών κατά της ζωής της αφότου καταδίκασε υψηλόβαθμο αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων σε ποινή κάθειρξης έως και 30 ετών κρίνοντάς τον ένοχο για τις εξαφανίσεις 11 πολιτών το 1985.
 
Η δικαστής Μαρία Στέγια Χάρα Γκουτιέρες και το παιδί της κατέφυγαν σε περιοχή που δεν αποκαλύπτεται, στο εξωτερικό, μετέδωσε το Radio Caracol, επικαλούμενο τον δικηγόρο Χόρχε Μολάνο.
 
Ο πρόεδρος Άλβαρο Ουρίμπε είχε χαρακτηρίσει την απόφαση της δικαστίνας “άδικη” και “επιζήμια για το ηθικό” του στρατού.
 
Η Γκουτιέρες καταδίκασε τον συνταγματάρχη εν αποστρατεία Λουίς Αλφόνσο Πλάσας Βέγα για τις εξαφανίσεις 11 πολιτών μετά την έφοδο στρατιωτών στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης στην Μπογοτά 24 χρόνια πριν για να τερματιστεί μια επίθεση ανταρτών.
 
Άνδρες της σήμερα διαλυμένης αντάρτικης οργάνωσης M-19 είχαν κάνει έφοδο στο κτίριο όπου στεγαζόταν το ανώτατο δικαστήριο, παίρνοντας ομήρους δικαστές και άλλους. Στην διάρκεια της πολιορκίας και στη συνακόλουθη επιχείρηση του στρατού για τον τερματισμό της ομηρίας είχαν σκοτωθεί περίπου 55 πολίτες, ανάμεσά τους 11 δικαστές, και 35 αντάρτες.
 
Άλλοι έντεκα πολίτες, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είχαν θεαθεί ζωντανοί μετά την πολιορκία, παραμένουν αγνοούμενοι ως σήμερα. Ο συνταγματάρχης καταδικάστηκε για τις εξαφανίσεις τους.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε