Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δίκτυο πολυτελών ξενοδοχείων θα καταργήσει 350 θέσεις εργασίας

Δίκτυο πολυτελών ξενοδοχείων θα καταργήσει 350 θέσεις εργασίας

Τα πολυτελή ξενοδοχεία Παραδόρες στην Ισπανία πρόκειται να καταργήσουν 350 θέσεις εργασίας στις 94 διαφορετικές εγκαταστάσεις τους.

Η διοίκηση των CCOO (Comiciones Obreras), μία από τις μεγάλες εργατικές ομοσπονδίες της χώρας, έχει υπογράψει τη συμφωνία για την ενεργοποίηση του σχεδίου που προβλέπει τις αποχωρήσεις.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις είχαν πραγματοποιήσει πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, με επιστέγασμα το διήμερο της αργίας 31ης Δεκεμβρίου-1ης Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για το κοινωνικό πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης, που προβλέπει την αποχώρηση 644 υπαλλήλων, δηλαδή του 14% του συνολικού αριθμού απασχολουμένων στις επιχειρήσεις αυτές, και το οριστικό κλείσιμο επτά ξενοδοχείων.

Η τελική συμφωνία “συμπεριλαμβάνει την συνολική κατάργηση 350 θέσεων εργασίας”, υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση.

Οι CCOO επιβεβαιώνουν επίσης το πλήρες κλείσιμο ενός Παραδόρ, αυτού στο Πουέρτο Λουμπρέρας (νότος) και την εποχιακή διακοπή λειτουργίας σε περίπου τριάντα άλλες εγκαταστάσεις για δύο, τρεις, ή και τέσσερις μήνες, αντί για πέντε όπως προβλεπόταν αρχικά.
  
Περίπου άλλα 15 εστιατόρια των επιχειρήσεων θα κλείσουν και οι υπηρεσίες εστίασης θα αναδιοργανωθούν σε νέα βάση, προσθέτει η οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε