Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημήτρης Χριστόφιας: Η Κύπρος πληρώνει την ελληνική κρίση

Δημήτρης Χριστόφιας: Η Κύπρος πληρώνει την ελληνική κρίση

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας τον τρόπο που λειτουργεί η τρόικα, με την επιβολή μέτρων κατά κρατών και λαών – «το “δανείζω και έρχομαι στη χώρα σχεδόν ως αποικιοκρατική δύναμη”» δεν είναι καθόλου υποβοηθητικό λέει.

Τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου, κατηγορεί τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές ότι προκάλεσαν την κρίση και σημειώνει ότι η Κύπρος βρίσκεται προ του φάσματος της ένταξης στον μηχανισμό στήριξης κυρίως λόγω της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία. Μόνο που ο κύπριος πρόεδρος ξεχνάει να αναφερθεί στις λανθασμένες πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση του μέσα στην πενταετία αλλά και την έκρηξη στο Μαρί που “χρέωσε” ακόμη περισσότερο την κυπριακή οικονομία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής” ο πρόεδρος Χριστόφιας επισημαίνει ότι «η Κύπρος δεν είναι προ του φάσματος της ένταξης στο μηχανισμό στήριξης λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της οικονομίας, αλλά λόγω της ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, οι οποίες σημαντικά εκτέθηκαν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας και αυτό πρωτίστως προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε».

Τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου και κατηγορεί τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές ότι προκάλεσαν την κρίση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε