Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Αυθαίρετη σύλληψη Παλαιστινίου δημοσιογράφου

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Αυθαίρετη σύλληψη Παλαιστινίου δημοσιογράφου

Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) κατήγγειλε την «αυθαίρετη σύλληψη» και την κράτηση του Παλαιστινίου γελοιογράφου Μοχάμαντ Σαμπάαναχ για πάνω από μία εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση καταδικάζει ρητά τη χθεσινή απόφαση του ισραηλινού στρατοδικείου να παρατείνει κατά εννέα ημέρες την διοικητική κράτηση του Σαμπάαναχ, ο οποίος συνελήφθη κατά την επιστροφή του από 4ήμερη επίσκεψή του στην Ιορδανία το περασμένο Σαββατοκύριακο στο μεθοριακό πέρασμα του Άλενμπι.

Η RSF «αξιώνει από τις ισραηλινές αρχές να δώσουν στη δημοσιότητα τις κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του γελοιογράφου και να του επιτρέψουν να έχει πρόσβαση στον δικηγόρο του».

Μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε σε κρατητήριο βορείως του Τελ Αβίβ, όπου συνεχίζεται ν’ ανακρίνεται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης. Όπως παρατηρεί και διαμαρτύρεται η δημοσιογραφική οργάνωση.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μπασάρ αλ Μπαρμάουϊ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Αλ Χάγιατ αλ Ζαντίντα, επιβεβαίωσε πως «κανείς δεν μπορεί να δει» τον 33χρονο γελοιογράφο και «έως τώρα, αγνοούμε τον λόγο για τον οποίον συνελήφθη».

Σύμφωνα με τον ηγέτη του σωματείου δημοσιογράφων Άμπντελ Νάσερ Νάτζαρ, η σύλληψη του γελοιογράφου «συγκαταλέγεται στις ισραηλινές επιθέσεις κατά Παλαιστινίων δημοσιογράφων, είτε μέσω της παρακώλυσης της ελευθερίας των κινήσεών του, είτε λαμβάνοντάς τους προσωπικά ως στόχο όταν καλύπτουν γεγονότα μέσα στα Κατεχόμενα».

Γελοιογράφος της εφημερίδας Αλ Χάγιατ αλ Ζαντίντα (Η Νέα Ζωή) ο Σαμπάαναχ είναι επίσης υπεύθυνος Τύπου για το Αραβοαμερικανικό Πανεπιστήμιο της Τζενίν.

Διαβάστε

Ξεκινούν απεργία στο BBC αντιδρώντας στις απολύσεις

Ο σπαραγμός ενός Παλαιστίνιου πιτσιρικά για την κατεδάφιση του σπιτιού του (ΦΩΤΟ)


Δικαστικοί κλητήρες κατεβάζουν υπουργούς από τα οχήματά τους για να τα κατασχέσουν! – Απίστευτες σκηνές στην Κύπρο!

Το Βατικανό και οι Γερμανοί δεν θέλουν τον Μπερλουσκόνι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε