Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Δημοσιογράφος καταγγέλλει οτι απειλείται η ζωή του

Δημοσιογράφος καταγγέλλει οτι απειλείται η ζωή του

Ο δημοσιογράφος Χοσέ Τσιντσίγια, διευθυντής ενός ραδιοφωνικού σταθμού στη βόρεια Ονδούρα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει άσυλο στην πρεσβεία των ΗΠΑ καθώς ο ίδιος και η οικογένειά του δέχονται απειλές για τη ζωή τους.

“Θα πάω στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεγκουσιγκάλμπα για να ζητήσω πολιτικό άσυλο για εμένα, τη σύζυγό μου και τα τέσσερα παιδιά μας”, είπε ο δημοσιογράφος από το Ελ Προγρέσο όπου ζει και εργάζεται.

Ο Τσιντσίγια, που είναι ένας από τους διεθυντές του σταθμού Radio Cadena Voces, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στις 3 Αυγούστου άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του σπιτιού του τραυματίζοντας έναν από τους γιους του. Ο Τσιντσίγια είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης το 2009 και είπε ότι δεν γνωρίζει τους λόγους που ώθησαν τους δράστες να επιτεθούν και πάλι στην οικογένειά του. “Έχω δημοσιεύσει πολλά άρθρα για την εγκληματικότητα και τις εξώσεις των χωρικών αλλά δεν ξέρω” ποιοι ευθύνονται για αυτές τις επιθέσεις, πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, η δημοσιογράφος Λίντια Κάτσο από το Μεξικό είχε ανακοινώσει ότι θα φύγει από τη χώρα εντός της εβδομάδας επειδή κάποιοι απειλούν να την σκοτώσουν. Σύμφωνα με τον Ρικάρντο Γκονσάλες, τον εκπρόσωπο του “Άρθρου 19”, μιας οργάνωσης για την προστασία των δημοσιογράφων, η αναχώρησή της είναι προσωρινή και γίνεται για λόγους ασφαλείας.

Η Κάτσο έχει ιδρύσει μια οργάνωση για την προστασία παιδιών και γυναικών από την ενδοοικογενειακή βία. Στο βιβλίο της “Τα δαιμόνια της Εδέμ” που κυκλοφόρησε το 2005 κατήγγειλε ένα δίκτυο παιδεραστών στο εποίο εμπλέκονταν Μεξικανοί επιχειρηματίες και πολιτικοί. Έκτοτε δέχεται συχνά απειλές και προστατεύεται από την αστυνομία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε