Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημοσκόπηση κριτική για τις δράσεις του Ομπάμα εναντίον της ανεργίας

Το ποσοστό έγκρισης του Ομπάμα στη δημοσκόπηση ήταν 48% τοις εκατό, μια ελαφρά πτώση από το επίπεδο του 50% σε δημοσκόπηση του Ιουνίου.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει παραμελήσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και οι φόβοι για την οικονομία πέφτουν βαρείς στους Δημοκρατικούς πριν από τις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, αναφέρεται σε δημοσκόπηση των Reuters-Ipsos που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Εξήντα επτά τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Ομπάμα δεν έχει επικεντρωθεί αρκετά στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, με την οικονομία να θεωρείται ως το κύριο πρόβλημα της χώρας. Σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι δυσαρεστημένοι με τον χειρισμό της οικονομίας από τον Ομπάμα, καθώς η ανεργία έχει κολλήσει στο 9,5%. Η ικανοποίηση από τις επιδόσεις του Ομπάμα στην οικονομία μειώνεται σταθερά σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του Ipsos.

Σαράντα έξι τοις εκατό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είπαν ότι θα ψηφίσουν τους Ρεπουμπλικάνους στις εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο, σε αντιδιαστολή με ένα 44% που δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τους Δημοκρατικούς.

Το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία είναι επίσης πιθανόν να προμηνύει κακά για τους Δημοκρατικούς και η δημοσκόπηση δείχνει στοιχεία Ρεπουμπλικανικού ενθουσιασμού.  Εβδομήντα δύο τοις εκατό των Ρεπουμπλικάνων δηλώνουν ότι είναι βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν τον Νοέμβριο, ενώ μόνο το 49% των Δημοκρατικών δηλώνει το ίδιο.

Το ποσοστό έγκρισης του Ομπάμα στη δημοσκόπηση ήταν 48% τοις εκατό, μια ελαφρά πτώση από το επίπεδο του 50% σε δημοσκόπηση του Ιουνίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε