Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημοσκόπηση «χαστούκι» για τον Ομπάμα – Χάνει τις εκλογές του 2012

ΦΩΤΟ REUTERS

Αν αντίπαλός του είναι ο Μιτ Ρόμνεϊ, τότε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ δε θα ανανεώσει τη θητεία του στο Λευκό Οίκο.

Η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο και «πονοκέφαλος» για τον Μπαράκ Ομπάμα και το επιτελείο του. Και δικαίως όπως δείχνει η δημοσκόπηση που έγινε για τη Washington Post και το δίκτυο ABC.

Ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, που ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, θα λάμβανε το 49% των ψήφων, έναντι ενός 46% του Ομπάμα, αν προεδρικές εκλογές ενός γύρου πραγματοποιούνταν σήμερα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος όμως, θα νικούσε όλους τους άλλους δηλωμένους ή υποθετικούς υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Στη χειρότερη θέση βρίσκεται η ηγετική μορφή της συντηρητικής δεξιάς Σάρα Πέιλιν η οποία θα λάμβανε το 40% των ψήφων έναντι του 55% για τον Ομπάμα.

47% των ερωτηθέντων Αμερικανών εγκρίνουν τις ενέργειες του Ομπάμα, έναντι του 49% που τις αποδοκιμάζει, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία αποκαλύπτει ότι η έκρηξη της δημοτικότητας που απολάμβανε ο Ομπάμα, μετά την εξολόθρευση του Οσάμα μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου, έχει μάλλον “ξεθυμάνει”.

Μόνο το 40% των ερωτηθέντων συμφωνεί στην οικονομική διαχείριση του προέδρου και 59% αντιτίθενται. Το ζήτημα του ελλείμματος, σημείο τριβής με τους Ρεπουμπλικάνους, στοιχίζει στον Ομπάμα τη χειρότερη επίδοση του: μόνο το 33% των Αμερικανών εγκρίνει τον τρόπο που ο πρόεδρος αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ενώ το 61% τον αποδοκιμάζει.

Η διατήρηση της υψηλής ανεργίας (9,1% του εργατικού δυναμικού) 2,5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με ένα δημοσιονομικό έλλειμμα και δημόσιο χρέος ρεκόρ, βαραίνουν το ηθικό των Αμερικανών που σε ποσοστό 57% πιστεύουν ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν έχει αρχίσει, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση των Δημοκρατικών.

Τέλος ένα 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ΗΠΑ πορεύονται στη “λάθος κατεύθυνση”, ενώ το 32% πιστεύει ότι οι προοπτικές είναι καλές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου, σε 1.002 Αμερικανούς και το περιθώριο σφάλματος είναι 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“I have a dream” από το… Facebook!

Ο Ομπάμα ξανά για πρόεδρος – Δείτε το πρώτο βίντεο με το οποίο το ανακοίνωσε

“Δεν έχασα τον ύπνο μου επειδή σκοτώσαμε τον Μπιν Λάντεν”

Ο Ομπάμα ψήνει ανελέητα τον Ντόναλντ Τραμπ δημοσίως – Δείτε βίντεο

Αμερικανός και με… πιστοποιητικό ο Ομπάμα!

Κόντρα με φόντο τις προεδρικές εκλογές – Τραμπ: «Ο Ομπάμα δε γεννήθηκε στη Χαβάη!»

Απίστευτη γκάφα Ομπάμα

Ομπάμα: Στόχος η μείωση του ελλείμματος κατά 4 τρισ. δολάρια σε 12 χρόνια

Οι Ρεπουμπλικάνοι αναρωτιούνται: «Θα σωθούμε ή θα γίνουμε Ελλάδα;»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε