Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δίνει αυξήσεις για να σταματήσουν οι αυτοκτονίες

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Με αυξήσεις μισθών των υπαλλήλων γίνεται προσπάθεια να σταματήσουν οι αυτοκτονίες στη μονάδα παραγωγής Foxconn, στη νότια Κίνα

 

Η ταϊβανέζικη εταιρία “Hon Hai” μελετά τη δυνατότητα αύξησης των αποδοχών των υπαλλήλων της στην εταιρία “Foxconn” στην Κίνα, κατά περίπου 20%, μετά τις αυτοκτονίες εργαζομένων σε παραγωγικές μονάδες.
 
Τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι στην Foxconn, που κατασκευάζει το iPhone της Apple, έχουν αυτοκτονήσει από την αρχή του χρόνου, ενώ χθες έγινε και μία απόπειρα αυτοκτονίας, σύμφωνα με το πρακτορείο “Νέα Κίνα”.
 
Ο εκπρόσωπος της “Hon Hai”, Έντμουντ Ντινγκ δήλωσε ότι η αύξηση αποδοχών των υπαλλήλων της εταιρίας στην Κίνα σχεδιάζεται εδώ και καιρό. Δεν διευκρίνισε πάντως πότε θα γίνει η αύξηση των αποδοχών.
 
Οι αυτοκτονίες εργαζομένων έχουν φέρει στο προσκήνιο το θέμα των εργασιακών πρακτικών της Foxconn, που μεταξύ των πελατών της είναι εταιρίες – κολοσσοί της υψηλής τεχνολογίας, όπως η Dell, η Hewlett Packard και η Sony Ericsson.
 
Η Apple και άλλοι πελάτες της ταϊβανέζικης εταιρίας ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τις συνθήκες εργασίας στη Foxconn, που απασχολεί περίπου 420.000 υπαλλήλους στο Σεντζέν και έχει δεχθεί επικρίσεις για τις πρακτικές που ακολουθεί έναντι των εργαζομένων.
 
Η εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ South China Morning Post γράφει σήμερα ότι τα Μέσα Ενημέρωσης στην Κίνα έχουν λάβει εντολές να χαμηλώσουν τους τόνους σχετικά με την υπόθεση της Foxconn. Ορισμένες εφημερίδες και ιστοσελίδες ανέφεραν ότι οι κινεζικές αρχές τους ζήτησαν να ανακαλέσουν τους ρεπόρτερ από το Σεντζέν και να χρησιμοποιούν την επίσημη πληροφόρηση από το πρακτορείο ειδήσεων “Νέα Κίνα”.
 
Χθες η εταιρεία κάλεσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν χαρτί ότι θα συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς όμως να αυτοκτονήσουν. Πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση από εταιρεία που έχει προκαλέσει οργή στην Κίνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε