Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δίνουν δάνεια οι γερμανικές τράπεζες για αγορά ακινήτων στην Βρετανία!

Δίνουν δάνεια οι γερμανικές τράπεζες για αγορά ακινήτων στην Βρετανία!
Οι γερμανικές τράπεζες εμφανίζονται ιδιαίτερα δραστήριες στη δανειοδότηση στην αγορά ακινήτων στη Βρετανία, συμφωνα με έκθεση ειδικών.

Οι γερμανικές τράπεζες είναι οι πλέον δραστήριες στον τομέα των συμφωνιών για ακίνητες περιουσίες άνω των 20 εκατ. λιρών (31 εκατ. ευρώ), αντιπροσωπεύοντας τις εννέα από τις 12 τράπεζες που είναι πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν μεγάλες συναλλαγές, προκύπτει από μελέτη για τους δανειστές που δημοσιεύεται σήμερα.
 
Οι 12 δανειστές, που περιλαμβάνουν τις Deutsche Bank και Aareal, είναι όσοι έχουν παραχωρήσει μεγάλα δάνεια το τελευταίο 6μηνο, συνολικά άνω των 100 εκατ. λιρών, τονίζει η εταιρεία μεσιτικών συμβούλων Savills, στην έκθεση που παρουσιάσθηκε στην εμπορική έκθεση ΕΧΡΟ στη Γερμανία.
 
Οι άλλες τράπεζες στον κατάλογο, με τα πιστωτικά ιδρύματα που ξεχωρίζουν στον τομέα είναι οι Bayern LB, Deutsche Pfandbriefbank, Deutsche Postbank, DG Hyp, Eurohypo, Helaba και WestImmo, και συμπληρώνονται με τις βρετανικές τράπεζες Barclays και RBS και την ισπανική Santander.
 
Οι τράπεζες ανταγωνίζονται επίσης και στην αγορά της κύριας κατοικίας, ιδίως στο κεντρικό Λονδίνο, που είναι ιδιαίτερα προσφιλής στους θεσμικούς αγοραστές ένεκα της ασφάλειας από την απόδοση των ενοικίων και του υψηλού κύρους της ιδιοκτησίας, τονίζει ο Savills.
 
«Υπήρξε μειωμένος αριθμός από ιδιοκτησίες στην αγορά και συχνά αυτά τα κύρια προϊόντα που θα ήθελαν να χρηματοδοτήσουν οι πιστωτές αποκτώνται από απαλλαγμένους από χρέη αγοραστές, οδηγώντας σε έλλειψη ευκαιριών τους πιστωτές», τονίζει ο ειδικός της εταιρείας στις αξιολογήσεις στη Βρετανία Ουΐλιαμ Νιούσομ.
 
Η έκθεση τονίζει πως μεγάλες βρετανικές τράπεζες, όπως η HSBC και η Lloyds Banking Group, έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στον τομέα, με τους υπάρχοντες πελάτες και την αναδιάρθρωση των δανείων τους.
 
Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Βρετανία, η Barclays, τόνισε την περασμένη εβδομάδα πως ανανέωσε τους στόχους της για την εμπορική ιδιοκτησία, ενοποιώντας τα χαρτοφυλάκια της ακίνητης περιουσίας και τα εταιρικά, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε