Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Διώχνει τον πρέσβη της Βόρειας Κορέας η Ιταλία!

Βόρεια Κορέα Ιταλία Αλφάνο

Ένταση και στις σχέσεις ανάμεσα στην Ιταλία και τη Βόρεια Κορέα. Η Ρώμη διώχνει τον βορειοκορεάτη πρέσβη!

Μια εξέλιξη που λίγοι περίμεναν. Η Ιταλία αποφάσισε να ζητήσει από τον νέο πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας, να εγκαταλείψει τη χώρα. Και αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και τις δοκιμές πυρηνικών όπλων στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία διαπίστευσης του νέο πρέσβη της Βόρειας Κορέας στην Ιταλία, δεν είχε ολοκληρωθεί.

«Να καταλάβει η Βόρεια Κορέα»

«Αποφασίσαμε να διακόψουμε τη διαδικασία διαπίστευσης. Ο πρεσβευτής θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο σε συνέντευξή του στη La Repubblica.

«Θέλουμε να κάνουμε τη Βόρεια Κορέα να καταλάβει ότι η απομόνωσή (της) είναι αναπόφευκτη εάν δεν αλλάξει πολιτική», πρόσθεσε ο Αλφάνο.

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Ιταλία δεν διακόπτει τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις. «Είναι πάντα χρήσιμο να διατηρείται ένας δίαυλος επικοινωνίας», τόνισε ο Ιταλός ΥΠΕΞ.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε ονομάσει τον Ιούλιο τον Μουν Γιονγκ Ναμ, ένα στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών, νέο πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας στη Ρώμη. Η θέση παρέμενε κενή επί έναν χρόνο. Ο νέος πρεσβευτής είχε ήδη αρχίσει να εργάζεται, παρότι η διαδικασία διαπίστευσής του βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις