Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Διπλή τραγωδία στο Μπαγκλαντές – Πάνω απο 130 νεκροί

Διπλή τραγωδία στο Μπαγκλαντές – Πάνω απο 130 νεκροί

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο οπου έχασαν τη ζωή τους πάνω απο 120 άτομα ενώ ένας ανισόπεδος κόμβος κατέρρευσε σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους.

Τουλάχιστον 121 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο στην Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, την Κυριακή.

Όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης.
Η φωτιά ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου και τέθηκε υπό έλεγχο μετά τέσσερις ώρες τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων είναι εργάτες, οι οποίοι παγιδεύτηκαν στους επάνω ορόφους του κτιρίου όπου στεγαζόταν το εργοστάσιο.

Στο μεγαλύτερο λιμάνι του Μπαγκλαντές, Τσιτακόνγκ, ένας υπό κατασκευή ανισόπεδος κόμβος κατέρρευσε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, δεκάδες άνθρωποι πιθανότατα είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

«Μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί 13 νεκροί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μοχάμαντ Αλαουντίν, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος ανέφερε ότι κλήθηκαν ακόμη και στρατιωτικές μονάδες για να συμμετάσχουν στη διάσωση των εγκλωβισμένων.

Ο αριθμός των αγνοούμενων είναι άγνωστος αλλά πιστεύεται ότι δεκάδες άνθρωποι μπορεί να έχουν να παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας άλλος αξιωματικός της αστυνομίας, από τον τόπο της καταστροφής.

Αμέσως μετά το δυστύχημα οργισμένο πλήθος κατευθύνθηκε στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας που είχε την ευθύνη του έργου. Σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι να τραυματισθούν.

Διαβάστε
Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιταλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε