Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η διπλωματία του γκολφ για τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σίνζο Άμπε

Τραμπ

Εννέα μήνες μετά την πρώτη τους παρτίδα γκολφ στη Φλόριντα, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σίνζο ‘Αμπε συναντήθηκαν σήμερα στον χλοοτάπητα στην Ιαπωνία με μια χαρά που δεν μπορούσε να κρυφτεί.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας συναντήθηκαν στο Kasumigaseki Golf Club, όπου αναμένεται να διεξαχθεί το τουρνουά γκολφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Τραμπ Τραμπ Τραμπ

Ενώπιον των δημοσιογράφων, οι δυο άνδρες υπέγραψαν ένα λευκό κασκέτο πάνω στο οποίο αναγράφεται η φράση: “Ο Ντόναλντ και ο Σίνζο θα κάνουν τη συμμαχία ακόμη μεγαλύτερη”.

“Παίζοντας γκολφ με τον πρωθυπουργό ‘Αμπε και τον Χιντέκι Ματσουγιάμα, δύο θαυμάσιους ανθρώπους”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter αναρτώντας βίντεο με τους τρεις τους να είναι στο γήπεδο.

“Ο Σίνζο Άμπε λατρεύει το γκολφ”, είχε υπογραμμίσει λίγο πριν από την άφιξή του στο αρχιπέλαγος ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνομιλίας του μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος με τους δημοσιογράφους που το συνοδεύουν στην περιοδεία στην Ασία. “Θα το χαρούμε”, πρόσθεσε αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή πριν από μια σειρά επαφών τη Δευτέρα που θα επικεντρωθεί στη βορειοκορεατική πυρηνική απειλή.

Η διπλωματία του γκολφ

Τους δύο ηγέτες επρόκειτο να συνοδεύσει ο επαγγελματίας παίκτης του γκολφ Χιντέκι Ματσουγιάμα. “Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία της Ιαπωνίας. Πραγματικά ένας εξαιρετικός παίκτης, ένας μεγάλος αθλητής”, δήλωσε ο Τραμπ. “Εγώ χτυπώ τη μπάλα πολύ μακριά. Σας υπόσχομαι ένα πράγμα: εκεί δεν θα τη χτυπήσω μακριά. Αν έρθω και σας πω ότι τη χτύπησα πιο μακριά από αυτόν, μη το πιστέψετε”, είπε.

Τραμπ Τραμπ Τραμπ

Κατά τη διάρκεια της παρτίδας γκολφ στη Φλόριντα, οι φωτογράφοι δεν είχαν την παραμικρή ευκαιρία να προσεγγίσουν τους δύο ηγέτες εν ώρα δράσης.

Αυτή η “διπλωματία του γκολφ” έχει μια ιδιαίτερη σημασία για τον Άμπε. Πριν από εξήντα χρόνια, ο παππούς του πρωθυπουργός Νομπουσούκε Κίσι είχε μοιραστεί τη χαρά του γκολφ με έναν άλλον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις