Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Δισεκατομμύρια έφυγαν από την Κύπρο για την Ελλάδα” – Φοβόμαστε για τη ζωή μας λέει το Δ.Σ. της Λαϊκής

“Δισεκατομμύρια έφυγαν από την Κύπρο για την Ελλάδα” – Φοβόμαστε για τη ζωή μας λέει το Δ.Σ. της Λαϊκής

Για σκάνδαλο έκαναν λόγο ο πρόεδρος και δύο μέλη του Δ.Σ. της Λαϊκής τράπεζας της Κύπρου, μίλησαν για δισεκατομμύρια που έφυγαν από την Κύπρο για την Ελλάδα και κατήγγειλαν πρόσωπα που πέρασαν πριν από αυτούς από τη διοίκηση της τράπεζας. Όταν κλήθηκαν να πουν ονόματα τα τρία μέλη του Δ.Σ. Αρνήθηκαν λέγοντας ότι κινδυνεύει η ζωή τους.

Καταθέτοντας στην επιτροπή της κυπριακής Βουλής ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Αντρέας Φιλίππου και τα μέλη του Μάριος Χατζηγιαννάκης και Νίκος Χατζηνικολάου, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία της τράπεζας τον περασμένο Ιούνιο ουσιαστικά μίλησαν για σχέδιο αποδήμησης της τράπεζας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «τεράστιο σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, που έφυγαν από την Κύπρο και κατέληξαν στην Ελλάδα» και πως υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία στη διάθεσή τους που δείχνουν «ανάμειξη στο σκάνδαλο μιας ομάδας ανθρώπων που πέρασε από τη διοίκηση της τράπεζας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος», ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Λαϊκής όταν κλήθηκαν από τους βουλευτές να τους κατονομάσουν, εξέφρασαν φόβους για τη ζωή τους και είπαν ότι το ρίσκο, που καλούνται να αναλάβουν είναι πολύ μεγάλο.

Κλήθηκε εσπευσμένα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, ο οποίος είπε στα μέλη του ΔΣ της Λαϊκής ότι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν τα εν λόγω στοιχεία στη Βουλή.

Ο κ. Ομήρου μαζί με τους βουλευτές και τον Γενικό Εισαγγελέα αποφάσισαν, τα στοιχεία που θα κατατεθούν θα χαρακτηριστούν ως άκρως απόρρητα και θα φυλάγονται σε χώρο της Βουλής, όπου λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: κλειστές μέχρι 2 Απριλίου οι τράπεζες; – Κραχ στην οικονομία

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε