Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Διχάζει η φωτογράφιση μόδας με έμπνευση την διαρροή της BP!

Σοκάρει και προβληματίζει η φωτογράφιση στο τεύχος Σεπτεμβρίου της ιταλικής VOGUE.

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη, η φωτογράφιση της ιταλικής έκδοσης της Vogue, με έμπνευση την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.

Στην φωτογράφιση, το μοντέλο Κρίστεν Μακ Μέναμι, ποζάρει σε βράχια, με φόντο την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, από την διαρροή πετρελαίου της BP.

Ο διάσημος φωτογράφος μόδας, Στίβεν Μάιζελ, θέλησε να απαθανατίσει το μοντέλο σαν μια νεκρή φώκια και μάλιστα δεν δίστασε να μουσκέψει τα πανάκριβα ρούχα σε πετρέλαιο, προκειμένου να δώσει ρεαλιστική διάσταση στην ιδέα του. Τίτλος της φωτογράφισης: “Νερό και πετρέλαιο”.

“Αν δεν είναι τέχνη…δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να είναι”, σχολίασε ο διεθνής Τύπος. “Η φωτογράφιση είναι όμορφη, αλλά και αποκρουστική. Πρόκειται για μόδα ή μια αρρωστημένη απεικόνιση ενός τραυματικού γεγονότος”, αναρωτιέται το περιοδικό Cut της Νέας Υόρκης.
Το εξώφυλλο της ιταλικής VOGUE, για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η προσέγγιση της ιταλική VOGUE, είναι πάντοτε πιο “θεατρική” και ανατρεπτική, σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του συγκεκριμένου περιοδικού στον κόσμο. Ωστόσο, πολλοί θεωρούν ότι αυτή τη φορά ξέφυγε από τα όρια του αποδεκτού και ρέπει  προς το “κακόγουστο” και το “αποκρουστικό”. Υπάρχουν όμως και οι υποστηρικτές της ιδέας του Αμερικανού φωτογράφου. “Σε σχέση με τις άλλες φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο Στίβεν Μάιζελ, αυτές δεν έχουν να σου δώσουν και πολλά. Όμως, σε επίπεδο τέχνης το θέαμα είναι ερεθιστικό για το μάτι και έντονο”, τόνίζει το διάσημο blog μόδας fashionising.com.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε