Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Πάρτε κι άλλα μέτρα

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Πάρτε κι άλλα μέτρα

Ευπρόσδεκτη αλλά ανεπαρκή χαρακτήρισε το ΔΝΤ τη συμφωνία Λευκού Οίκου-Ρεπουμπλικάνων για να αποφύγουν οι ΗΠΑ το «δημοσιονομικό γκρεμό».

Η συμφωνία είναι ευπρόσδεκτη, πλην όμως ανεπαρκής, διεμήνυσε το ΔΝΤ, καλώντας τους Αμερικανούς βουλευτές να συμφωνήσουν για ένα «πλήρες σχέδιο» εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τα μέτρα που έλαβε το αμερικανικό Κογκρέσο προκειμένου να αποφευχθούν οι αυξήσεις στους φόρους και οι μεγάλες μειώσεις στις κρατικές δαπάνες», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

«Μία αδράνεια του Κογκρέσου θα είχε παρεμποδίσει την οικονομική ανάκαμψη» της χώρας, εξήγησε ο Ράις.

«Μολαταύτα, θα πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα προκειμένου να επιστρέψουν τα αμερικανικά δημόσια χρηματοοικονομικά σε τροχιά βιωσιμότητας χωρίς να προκληθεί βλάβη στην εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη», προσθέτει ο ίδιος.

«Θα πρέπει ιδιαίτερα να υιοθετηθεί ένα πλήρες σχέδιο, που θα επιτρέπει ταυτόχρονα να εξασφαλισθεί μία αύξηση των πόρων του κράτους και μία χαλιναγώγηση των μεσοπρόθεσμων δαπανών για την κοινωνική ασφάλεια», επισημαίνει ο Ράις.

Για τον ίδιο, είναι εξίσου «ουσιαστικό» να αυξήσουν οι ΗΠΑ «τάχιστα» το νόμιμο ύψος του δημοσίου χρέους, το οποίο άγγιξαν την περασμένη Δευτέρα, και παράλληλα οι κοινοβουλευτικές ομάδες να συμβάλλουν ώστε να εξανεμισθούν «οι παραμένουσες ανησυχίες σχετικά με την βραχυπρόθεσμη εξέλιξη του προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού κράτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεπέρασαν τον “δημοσιονομικό γκρεμό” οι ΗΠΑ – Πέρασε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η συμφωνία – Ομπάμα: Το πρώτο βήμα για ενίσχυση της οικονομίας

Ο οίκος Moody’s απειλεί την αμερικανική οικονομία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε