Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δώδεκα νεκροί σε διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 680 είναι οι τραυματίες.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τέσσερις στρατιώτες και ένας δημοσιογράφος, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ μονάδων των δυνάμεων καταστολής και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην παλιά συνοικία της Μπανγκόκ.

Το πρακτορείο Ρόιτερ επιβεβαίωσε ότι ένας από τους εικονολήπτες του, ο ιαπωνικής υπηκοότητας Χίρο Μουραμότο, σκοτώθηκε στις συγκρούσεις. Ο εικονολήπτης επλήγη στην κοιλιά και ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. “Η δημοσιογραφία μπορεί να αποδειχθεί ένα επάγγελμα εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς αυτοί που προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο, εμπλέκονται στο επίκεντρο της δράσης. ‘Ολη η οικογένεια του πρακτορείου Ρόιτερ θα θρηνήσει αυτή την τραγωδία”, δήλωσε ο Ντέβιντ Σλέσινγκερ αρχισυντάκτης του βρετανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και ο στρατός ζήτησαν “εκεχειρία” και κάλεσαν σε συνομιλίες τους υποστηρικτές με τα κόκκινα πουκάμισα, του ανατραπέντος με πραξικόπημα εξόριστου πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Τάκσιν Σιναουάτρα, οι οποίοι ζητούν από τις 14 Μαρτίου την παραίτηση του πρωθυπουργού Βετζατζίβα.

 Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε