Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δολοφονική επίθεση στο Μιλάνο – Ψάχνουν τους μαφιόζους

Δολοφονική επίθεση στο Μιλάνο – Ψάχνουν τους μαφιόζους
Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 37 υπόπτων ως μελών της μαφίας στο Μιλάνο, σε άλλη μια ένδειξη για το πόσο πολύ έχουν επεκταθεί στη βόρεια Ιταλία τα συνδικάτα του εγκλήματος που έχουν τη βάση τους στον ιταλικό νότο.

Οι ύποπτοι, οι οποίοι πιστεύεται πως ανήκουν στην Ντρανγκέτα, τη μαφία που έχει τις ρίζες της στην Καλαβρία, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη κατοχή όπλων, τοκογλυφία και εκβιασμό, δήλωσαν οι αρχές.
 
Στο μεταξύ, μασκοφόροι μοτοσικλετιστές πυροβόλησαν και σκότωσαν τη Δευτέρα σε πολυσύχναστο δρόμο του Μιλάνου έναν ιταλό επιχειρηματία και τη σύντροφό του — σε μια δολοφονική επίθεση που φέρει τα χαρακτηριστικά της μαφίας.
 
Δύο άνδρες πάνω σ’ ένα σκούτερ πλησίασαν λίγο πριν από τις 8 μ.μ. τον Μασιμιλιάνο Σπέλτα, ένα 43χρονο πρώην ιδιοκτήτη φαρμακευτικής εταιρείας, και τον πυροβόλησαν πέντε φορές καθώς περπατούσε στην οδό Μουρατόρι στο κέντρο του Μιλάνου, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.
 
Η 21χρονη σύντροφός του, από τη Δομινικανή Δημοκρατία, πυροβολήθηκε ενώ προσπαθούσε να διαφύγει κρατώντας την ηλικίας 18 μηνών κόρη της, η οποία είναι η μόνη που επέζησε της επίθεσης. Τόσο ο δολοφόνος όσο και ο οδηγός του σκούτερ φορούσαν κράνη που έκρυβαν τα πρόσωπά τους.
 
Τα κίνητρα των δολοφόνων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, δήλωσε ο αξιωματούχος.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε