Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δολοφόνησε στα 4.000 πόδια την ερωτική αντίζηλο

Η Ελς Βαν Ντόρεν στο δικαστήριο. ΦΩΤΟ REUTERS
Η είδηση σοκάρει. Και οι δύο ήταν φίλες όμως φαίνεται πως ερωτεύτηκαν τον ίδιο άντρα. Η κατάληψη τραγική. Με μια από τις δύο κοπέλες νεκρή και την άλλη στο εδώλιο του κατηγορουμένου για δολοφονία!

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κοινή γνώμη στο Βέλγιο την πολύκροτη δίκη της 26χρονης Ελς Κλότεμανς η οποία κατηγορείται για ένα πρωτότυπο έγκλημα ερωτικής αντιζηλίας: ότι έκανε δολιοφθορά στο αλεξίπτωτο της 34χρονης «φίλης» της Ελς βαν Ντόρεν με την οποία διεκδικούσαν ερωτικά τον εκπαιδευτή τους στον αλεξιπτωτισμό. Επεσαν και οι τρεις από το ίδιο αεροπλάνο, πιάστηκαν χέρι χέρι σε κύκλο, αλλά το αλεξίπτωτο της άτυχης Βαν Ντόρεν δεν άνοιξε ποτέ. Η ίδια συνετρίβη στο έδαφος, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.
 
Το δυστύχημα έγινε το 2006, σε ελεύθερη πτώση από ύψος 4.000 ποδών (περισσότερα από 1.000 μέτρα) των δύο γυναικών και του Μαρσέλ Σόμερς, με τον οποίο και οι δύο φαίνεται πως διατηρούσαν ερωτική σχέση.
 
Η βιντεοκάμερα που βρισκόταν στον εξοπλισμό του θύματος, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, κατέγραψε τις τελευταίες της στιγμές. Είναι ολοφάνερη η αγωνιώδης προσπάθειά της να ανοίξει το αλεξίπτωτο για να σωθεί, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.
 
Η κατηγορούμενη δηλώνει αθώα, ενώ η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε έναν μήνα. Οι υποψίες της Αστυνομίας ενισχύθηκαν λόγω της απόπειρας αυτοκτονίας της κατηγορουμένης πριν από τη δεύτερη ανάκρισή της. « Ως έμπειρη αλεξιπτωτίστρια, διέθετε τις απαραίτητες γνώσεις για να σαμποτάρει το αλεξίπτωτο του θύματος. Επιπλέονδιατηρούσε σχέσεις με τον Σόμερς, ο οποίος είχε επίσης σχέσεις με το θύμα, δίνοντας στην κατηγορουμένη το κίνητρο να προσπαθήσει να κρατήσει τον Σόμερς μόνο για τον εαυτό της » έγραφε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.
 
Ενόσω βρισκόταν προφυλακιστέα, η 26χρονη δασκάλα είχε ομολογήσει ότι είχε μια σύντομη σχέση με τον Σόμερς, τον οποίο κατηγόρησε ότι την « παραπλάνησε ». « Πάντοτε γνώριζα ότι ερχόμουν δεύτερη για τον Μαρσέλ και ότι η Ελς ήταν το νούμερο ένα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτό, καθώς εκείνη την εποχή είχα τόσο χαμηλή αυτοπεποίθηση που δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα ήμουν κάτι παραπάνω » είχε πει, προσθέτοντας μάλιστα ότι η Βαν Ντόρεν ήταν φίλη της και « ο μοναδικός άνθρωπος » που τη γνώριζε πραγματικά.
 
Ο εκπαιδευτής των δύο γυναικών όμως λέει ότι τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Ισχυρίζεται ότι δεν μπορούσε με τίποτε να πείσει τη νεαρή γυναίκα ότι η ερωτική τους περιπέτεια είχε λήξει και επιθυμούσε να παραμείνει με τη Βαν Ντόρεν. Μάλιστα ελάχιστες ημέρες πριν από τη μοιραία πτώση, η Κλότεμανς εμφανίστηκε στο σπίτι του απρόσκλητη προσπαθώντας να τον διεκδικήσει, ενώ η Βαν Ντόρεν βρισκόταν ήδη εκεί. Στο τέλος εκείνος την απέρριψε και το ζευγάρι αποσύρθηκε στο υπνοδωμάτιο, ενώ άφησε την Κλότεμανς να κοιμηθεί στον καναπέ του σαλονιού. Εκεί βρισκόταν το αλεξίπτωτο της Βαν Ντόρεν και οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι εκεί βρήκε ευκαιρία η κατηγορούμενη να το σαμποτάρει.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε