Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δωρεάν η αφαίρεση των ύποπτων εμφυτευμάτων στήθους

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα στήθους της γαλλικής εταιρίας PIP. Ο εφιάλτης έφτασε και στη Λατινική Αμερική.

Στην Αργεντινή, δεκάδες γυναίκες συναντήθηκαν στο Μπουένος Άϊρες για να συζητήσουν πως θα κινηθούν, ενώ στη Βενεζουέλα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τα εμφυτεύματα θα αφαιρούνται δωρεάν στα κρατικά κέντρα υγείας.

“Οι γυναίκες που επιθυμούν να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα της εταιρίας Poly Implant Prothese μπορούν να απευθύνονται στα κρατικά νοσοκομεία που διαθέτουν τμήμα πλαστικής χειρουργικής”, δήλωσε η υπουργός Υγείας της χώρας Εουτζένια Σάντερ και πρόσθεσε πως τα εμφυτεύματα δεν θα αντικαθίστανται.

Σύμφωνα με την υπουργό τα εμφυτεύματα ΡΙΡ χρησιμοποιούνται με παράνομο τρόπο στη Βενεζουέλα. Η ίδια πάντως δεν διευκρίνισε πόσες είναι οι γυναίκες που έχουν προσθέσει τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα.

Κάθε χρόνο στη Βενεζουέλα πραγματοποιούνται 40.000 πλαστικές επεμβάσεις στήθους.

Την περασμένη Παρασκευή το γαλλικό υπουργείο Υγείας συνέστησε την αφαίρεση των εμφυτευμάτων αυτών επειδή περιέχουν σιλικόνη ακατάλληλη για ιατρική χρήση.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε καταγγείλει από το 2000 τις “σοβαρές παραβιάσεις” της εταιρίας ΡΙΡ στην κατασκευή εμφυτευμάτων με αλατούχο διάλυμα.

Σήμερα η ίδια εταιρία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου εξαιτίας ενός άλλου τύπου εμφυτεύματα, αυτά που περιέχουν μη ιατρική σιλικόνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πόλεμος των… εμφυτευμάτων – Είχαν προειδοποιήσει τους Γάλλους οι Αμερικάνοι;

Νέα τροπή στο σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα στήθους

Ένταλμα της Interpol για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας με τα εμφυτεύματα

“Βγάλτε τα εμφυτεύματα από το στήθος σας”

Τι πρέπει να προσέξετε με τα εμφυτεύματα σιλικόνης

ΕΟΦ για εμφυτεύματα σιλικόνης: Καλύτερα να εξεταστείτε από γιατρό

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε