Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δορυφόρος θα πέσει στη Γη – Κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS)

Τουλάχιστον 26 βαριά κομμάτια του θα συγκρουστούν με τη Γη.

Για την ακρίβεια όσο ακόμα γυρίζει γιατί οσονούπω ο δορυφόρος της NASA θα συναντήσει … τους δημιουργούς του πίσω στη Γη, κοινώς θα πέσει.

Για να σοβαρευτούμε, η είδηση λέει ότι ένας ερευνητικός δορυφόρος που κινείται στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα συντριβεί κάποια στιγμή αργά το βράδυ της Παρασκευής ή τα ξημερώματα του Σαββάτου – ώρα Ελλάδος- και καθώς είναι μεγάλος σε μέγεθος ανάλογα θα είναι και τα κομμάτια του που μπορεί και να χτυπήσουν μια ολόκληρη περιοχή, προκαλώντας ίσως ζημιές.

Εκτιμάται ότι θα διασπαστεί σε περίπου 100 κομμάτια – κάποια με βάρος έως και 135 κιλά- από τα οποία περίπου 26 θα καταλήξουν στη Γη.
Το που θα πέσει είναι μεγάλο μυστήριο. Η ίδια η NASA έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς λέει απλά πως «είναι ακόμη νωρίς να προσδιοριστεί ο χρόνος και η τοποθεσία επανεισόδου με μεγαλύτερη βεβαιότητα, όμως οι προβλέψεις θα γίνουν πιο συγκεκριμένες μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες».

Οι ειδικοί καθησυχάζουν όσους έχουν αναστατωθεί, λέγοντας ότι περίπου σε εβδομαδιαία βάση «βρέχει» βαριά αντικείμενα από το Διάστημα

Το μόνο “βέβαιο” είναι ότι θα συντριβεί πριν κάνει πέρασμα πάνω απ’ τις ΗΠΑ. Κάπως έτσι στο internet άρχισαν τα στοιχήματα!
Ιρλανδική ιστοσελίδα στοιχημάτων δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να ποντάρουν πού θα συντριβούν τα διαστημικά απόβλητα. Οι πιθανότητες ένα ή περισσότερα θραύσματα να καταλήξουν στην Ιρλανδία διαμορφώνονται στις 66 προς 1. Σε δημοσκόπηση στην ιστοσελίδα του ABC News, στην ερώτηση «πού πιστεύετε ότι θα συντριβεί ο UARS», ένας στους δύο αναγνώστες απαντούν «στο σπίτι μου!».

Όσο για εμάς εδώ στην Ελλάδα μάλλον δεν έχουμε φόβο, μετά και τα νέα μέτρα ... μας έχει πέσει ο “ουρανός” στο κεφάλι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε