Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Δώστε τα τρόφιμα από κρέας αλόγου στους φτωχούς”

“Δώστε τα τρόφιμα από κρέας αλόγου στους φτωχούς”

Να μοιραστούν στους φτωχούς τα τρόφιμα με κρέας αλόγου που αποσύρθηκαν από τα καταστήματα γιατί έφεραν την ένδειξη βοδινού, πρότεινε ο υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας Ντίρκ Νίμπελ.

Ο Νίμπελ σημείωσε πως περισσότεροι από 800 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα και πως ακόμη και στη Γερμανία υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν. «Δεν μπορούμε απλώς να πετάξουμε ένα καλό φαγητό» τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χάρντουικ Φίσερ , μέλος του CDU (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση)ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι δεν πρέπει να πεταχτούν τα συγκεκριμένα τρόφιμα.

Μάλιστα, τόνισε ότι έφαγε τα συγκεκριμένα λαζάνια και δεν κατάλαβε καμία διαφορά στη γεύση. Για αυτό πρότεινε τα προϊόντα αυτά να διανεμηθούν σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς και να μην καταστραφούν. Ο ίδιος δε δίστασε να φάει κρέας αλόγου on camera για να αποδείξει ότι δεν προκαλεί καμία σοβαρή ζημιά στον οργανισμό.

Πάντως, η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ούρσουλα βον ντερ Λέγιεν είπε ότι η ιδέα είναι παράλογη, καθώς είτε είναι κάποιος πλούσιος είτε είναι φτωχός, έχει δικαίωμα να γνωρίζει τι τρώει. Παράλληλα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Καταναλωτή τόνισε ότι δεν μπορούν να διανεμηθούν τα συγκεκριμένα τρόφιμα, εξ αιτίας νομικών θεμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρέας αλόγου σε ιταλικά λαζάνια και σε 2,5 τόνους κιμά

 

Βρετανία: Βρέθηκαν 35 θετικά δείγματα στους ελέγχους για κρέας αλόγου σε προϊόντα με βόειο κρέας

 

Και σε προϊόντα της Nestle βρέθηκε DNA αλόγου!

 

Βρέθηκε κρέας αλόγου σε σχολεία και νοσοκομεία

 

Εξαπλώνεται το διατροφικό σκάνδαλο – Κρέας αλόγου σε Γερμανία και Γαλλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε