Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Δούναι και λαβείν – Η Ρωσία στηρίζει Λαγκάρντ και η Γαλλία ανταποδίδει

ΦΩΤΟ REUTERS

Αφού η Μόσχα θα στηρίξει την προσπάθεια της Κριστίν Λαγκάρντ να γίνει η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ, το Παρίσι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Ρωσίας στον ΠΟΕ…

Όλα αυτά συμφωνήθηκαν κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Φιγιόν.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Κριστίν Λαγκάρντ «ικανή, πολύ μοντέρνα και νηφάλια» και δήλωσε επισήμως ότι η χώρα του θα την υποστηρίξει στην προσπάθεια να διαδεχτεί τον Ντομινίκ Στρος Καν στη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Η Λαγκάρντ είναι άξια να είναι επικεφαλής του ΔΝΤ», δήλωσε ο Πούτιν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φρανσουά Φιγιόν. Η στάση της Ρωσίας είχε διαφανεί από τις 27 Μαΐου, όταν ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «απολύτως αποδεκτή και πολύ σοβαρή» την υποψηφιότητα της Λαγκάρντ.

Από την πλευρά του, ο Φιγιόν διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του ότι η Γαλλία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Μόσχας να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ). «Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα, έχω επαναλάβει την υποστήριξή μας στην ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ πριν το τέλος του 2011», υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Στο περιθώριο των δηλώσεών του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέψευσε ότι υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα σε εκείνον και τον πρόεδρο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ όσον αφορά την ανάπτυξη της Ρωσίας.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη δέσμευση του Μεντβέντεφ να μειώσει τον ρόλο του κράτους, ο Πούτιν επεσήμανε ότι είναι κοινό πρόγραμμα. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά στις θέσεις μας», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πούτιν ζητάει άμεση σωτηρία της Ελλάδας

Η Ευρώπη θέλει Λαγκάρντ, οι υπόλοιποι; – Φουντώνει η μάχη της διαδοχής στο ΔΝΤ

Όλοι θέλουν τη Λαγκάρντ – Οι υποψήφιοι διάδοχοι του Στρος Καν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε