Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Βατικανό για τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία!

Ο Πάπας ηγήθηκε των εορτασμών των Χριστουγέννων με την παραδοσιακή λειτουργία του μεσονυχτίου, η οποία ξεκίνησε εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας έπειτα από την περυσινή παρείσδυση μιας διανοητικά διαταραγμένης γυναίκας.

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου καθώς ο Πάπας άρχισε να προεδρεύει της τελετής. Πολλοί περισσότεροι παρακολούθησαν τη διαδικασία σε γιγαντιαίες οθόνες βίντεο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στη διάρκεια μιας ήπιας αλλά υγρής χειμωνιάτικης νύχτας.

Ο Πάπας Βενέδικτος, φορώντας χρυσά άμφια και την επισκοπική μίτρα του, περπάτησε μέσα στη βασιλική σε πομπή με άλλους κληρικούς. Ο ποντίφηκας σταματούσε κάπου-κάπου χαιρετώντας σύντομα τους πιστούς, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν κινητά τηλέφωνα με κάμερα.

Στη διάρκεια του ίδιου γεγονότος το 2009, μία γυναίκα από την Ελβετία, η Σουζάνα Μαϊόλο, πήδηξε πάνω από ένα κιγκλίδωμα και έπεσε πάνω στον ποντίφηκα ρίχνοντάς τον κάτω. Ο Πάπας δεν έπαθε τίποτε, αλλά μέσα στην αναταραχή που ακολούθησε ένας ηλικιωμένος καρδινάλιος έσπασε το πόδι του.

Όπως και το 2009, η λειτουργία του μεσονυχτίου ξεκίνησε στις 10 μ.μ. (11.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) αντί για τα μεσάνυχτα, ώστε ο 83χρονος ποντίφηκας να έχει λίγες παραπάνω ώρες ύπνου πριν από τα καθήκοντά του για την ημέρα των Χριστουγέννων, ανέφερε το Βατικανό.

Στο κήρυγμά του ο ηγέτης περισσότερων από ένα δισεκατομμύριο καθολικών στον κόσμο αναμένεται να τονίσει πως ο ερχομός του Ιησού δίνει στην ανθρωπότητα την ελπίδα ότι μια διαρκής ειρήνη θα επιτευχθεί στη Γη.
   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε