Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δραματική έκκληση δημοσιογράφου που κρατείται όμηρος στα χέρια ανταρτών

Δραματική έκκληση δημοσιογράφου που κρατείται όμηρος στα χέρια ανταρτών

Η Άνκαρ Κότσνεβα από την Ουκρανία, που εργαζόταν στη Συρία και υποστήριζε ανοικτά το καθεστώς Άσαντ, απήχθη απο Σύρους αντάρτες.

Έκκληση στις συριακές, τις ουκρανικές και τις ρωσικές αρχές να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των απαγωγέων της απευθύνει σε βίντεο που ανέβηκε στο Youtube, η ουκρανή δημοσιογράφος Άνκαρ Κότσνεβα, που κρατείται όμηρος από τους σύρους αντάρτες.

«Ονομάζομαι Άνκαρ και αυτή τη στιγμή είμαι στη Χομς. Ζητώ από την πρεσβεία της Ουκρανίας, της Ρωσίας, αλλά και από τη συριακή κυβέρνηση να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των απαγωγέων μου», δηλώνει στα αραβικά η δημοσιογράφος, που απήχθη στις 9 Οκτωβρίου .

Το βίντεο έχει τίτλο: «Η Ουκρανή κατάσκοπος που εργαζόταν για λογαριασμό ρώσων αξιωματούχων στα χέρια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Η Άνκαρ Κότσνεβα που εργαζόταν ως διερμηνέας για την αποστολή ενός ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου στη Συρία.

Η δημοσιογράφος, που μιλά καλά αραβικά, είχε κάνει πολλές παρεμβάσεις στη συριακή τηλεόραση υπέρ του καθεστώτος Άσαντ και είχε δεχθεί απειλές από τους εξεγερμένους, όπως δήλωσε μια φίλη της, την οποία επικαλείται η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.

Τρεις ακόμη ξένοι δημοσιογράφοι αγνοούνται στη Συρία. Ο τούρκος Κουνιέτ Ουνάλ και ο Μπασάρ Φάχμι, δημοσιογράφοι του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού αλ Χούρα, εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου από το Χαλέπι. Ο αμερικανός δημοσιογράφος Όστιν Τάις αγνοείται από τις 13 Αυγούστου, οπότε βρισκόταν σε προάστιο της Δαμασκού.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις αρχές Οκτωβρίου δείχνει τον Τάις με δεμένα τα μάτια, όμως δεν δίνει πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής του.

Συνολικά 14 δημοσιογράφοι, ξένοι και σύροι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της εξέγερσης στη Συρία τον Μάρτιο του 2011. Επιπλέον 38 πολίτες δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε