Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δραματική έκκληση για απελευθέρωση ομήρου

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πατέρας του Γαλλοϊσραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ που από το 2006 είναι κρατούμενος της Χαμάς απηύθυνε νέα δραματική έκκληση για απελευθέρωση του γιού του.

Ο Νομά Σαλίτ έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ και από πολλούς ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών τάσεων, ζητώντας τους να δράσουν συντονισμένα ώστε ο γιός του να αφεθεί ελεύθερος. 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πει με ισχυρή φωνή ότι δεν είναι αποδεκτό να κρατά η Χαμάς κάποιον όμηρο, που είναι και ευρωπαίος πολίτης, εδώ και τέσσερα χρόνια και μάλιστα σε πλήρη απομόνωση, χωρίς να του επιτρέπεται καμία επαφή με τον έξω κόσμο», τόνισε ο Σαλίτ μετά το τέλος της συνάντησής του με τους ευρωβουλευτές. 

«Ελπίζουμε ότι οι Παλαιστίνιοι, και κυρίως η Χαμάς δεν μπορεί να αγνοήσουν μια τέτοια απόφαση γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει πολλά χρήματα στους Παλαιστίνιους, πολύ μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε ο πατέρας του κρατούμενου στρατιώτη. 

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον που συναντήθηκε για λίγο με τον κ. Σαλίτ, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας. «Ελπίζω ότι θα κάνει έκκληση και στις δύο πλευρές: στη Χαμάς για να απελευθερώσει το γιο μου και στο Ισραήλ για να σταματήσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας», κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε