Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δραματική η κατάσταση στα αεροδρόμια της Κύπρου, λόγω της “λευκής απεργίας” στην Ελλάδα

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, λόγω των μέτρων κωλυσιεργίας, που εφαρμόζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της “Ηermes Airports”, Αδάμος Ασπρής, μέχρι στιγμής έχουν επηρεαστεί συνολικά 147 πτήσεις. 123 πτήσεις αφορούν το αεροδρόμιο Λάρνακας και 24 το αεροδρόμιο Πάφου. Σύμφωνα με τον κ.Αδάμο Ασπρή μέχρι στιγμής από τις 147 πτήσεις, ακυρώθηκαν 14 αναχωρήσεις και 15 αφίξεις, όλες από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Οι υπόλοιπες πτήσεις πραγματοποιούνται με καθυστέρηση, που κυμαίνεται από 45 λεπτά μέχρι και τέσσερις ώρες.

Ο κ. Ασπρής έκανε έκκληση στο ταξιδιωτικό κοινό να επικοινωνεί με τις αεροπορικές εταιρείες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, προτού προσέλθει στα δύο αεροδρόμια προκειμένου να αποφεύγονται ταλαιπωρίες. Χαρακτήρισε μάλιστα την κατάσταση που επικρατεί “ντόμινο” και ευχήθηκε το πρόβλημα να περιορισθεί σε καθυστερήσεις και να μην υπάρξουν άλλες ακυρώσεις. Επίσης, ευχήθηκε η απεργία στην Ελλάδα να μην συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, λέγοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστούν ενδεχομένως ένα με δύο 24ωρα για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη κίνηση, που παρατηρείται στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Ο Προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου δήλωσε ότι τα αεροσκάφη της εταιρείας δεν έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο και ως εκ τούτου τέσσερις πτήσεις, από και προς το Παρίσι και τη Μόσχα, έχουν ακυρωθεί λόγω της “λευκής απεργίας” στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οι Ελεγκτές εμπαίζουν την κοινωνία – Ταλαιπωρία στα αεροδρόμια – Πλήγμα στον τουρισμό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε