Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δύο αδέλφια υποψήφιοι για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος

Ο ένας από του υποψηφίου Εντ Μίλιμπαντ. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο ένας από του υποψηφίου Εντ Μίλιμπαντ. ΦΩΤΟ REUTERS
Δύο αδέλφια και ένας στενός συνεργάτης του Μπράουν ρίχνονται στον αγώνα για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία

 

O νέος ηγέτης των Εργατικών θα λέγεται Μίλιμπαντ ή Εντ, ή… και τα δύο! Αυτό είναι το αστείο που κυκλοφορεί από τότε που άρχισε η κούρσα της διαδοχής του Γκόρντον Μπράουν μετά την ήττα του κόμματος στις πρόσφατες εκλογές στη Βρετανία. Και αυτό διότι υποψηφιότητα έχουν θέσει μέχρι στιγμής οι αδελφοί Ντέιβιντ και Εντ Μίλιμπαντ , ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει τη δική του ο «μπραουνικός» Εντ Μπολς.
 
Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ εισηγείται μια νέα εποχή για τους Εργατικούς. «Η εποχή Μπλερ- Μπράουν έχει τελειώσει. Δεν με ενδιαφέρει μια πολιτική όπου υπάρχουν “μπλερικοί΄΄ και “μπραουνικοί΄΄. Πρέπει να μάθουμε,να επωφεληθούμε και να προσπαθήσουμε να αναπαραγάγουμε τις επιτυχίες των Εργατικών, χωρίς όμως να επαναλάβουμε τις μονομανίες τους. Οι Εργατικοί έγιναν από κόμμα του λαού κόμμα των πολιτικών» είπε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του.
 
Ο Εντ συμμερίζεται τις απόψεις του μεγαλύτερου αδελφού του για γεφύρωση των δύο πτερύγων του κόμματος, ενώ οι δυο τους κάνουν ό,τι μπορούν για να δείξουν ότι ο ανταγωνισμός τους για την ηγεσία των Εργατικών δεν θα εξελιχθεί σε πόλεμο μεταξύ τους. «Ο ιδεαλισμός μας κάνει να πιστεύουμε ότι το μέλλον μπορεί να είναι καλύτερο από το παρελθόν και αυτός ο ιδεαλισμός αποτελεί τη ζωογόνο δύναμη των Εργατικών. Δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν επίγειο παράδεισο. Πιστεύουμε όμως ότι είναι ευθύνη μας να προσπαθήσουμε» δήλωσαν από κοινού τα δύο αδέλφια.
 
Αν και στους κόλπους των Εργατικών ήταν κοινό μυστικό ότι μόλις «χήρευε» η θέση του ηγέτη θα έσπευδε να τη διεκδικήσει ο Εντ Μπολς, «δεξί χέρι» του Γκόρντον Μπράουν, εκείνος εμφανίζεται προς το παρόν επιφυλακτικός. Αν και αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα εντός των επόμενων ημερών, έχει δηλώσει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού θα πρέπει να γίνουν τον Σεπτέμβριο κατά το ετήσιο συνέδριο των Εργατικών και όχι νωρίτερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε