Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Δύο φονικές επιθέσεις στο Πακιστάν – 13χρονος ο βομβιστικής – καμικάζι

Η έκρηξη σημειώθηκε στο σημείο που εκατοντάδες σιίτες είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την 40ή ημέρα της Ασούρα.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη μίας βόμβας η οποία είχε τοποθετηθεί σε μία μοτοσυκλέτα στο Καράτσι, στη δεύτερη επίθεση που σημειώνεται σήμερα στο Πακιστάν, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Ηταν μία βόμβα τοποθετημένη σε μία μοτοσυκλέτα. Η δυνατή έκρηξη ακούστηκε σε πολλές συνοικίες”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Φαγιάζ Λεγκάρι.

“Λάβαμε δύο πτώματα, ανάμεσά τους και ενός αστυνομικού, και τέσσερις τραυματίες”, δήλωσε από την πλευρά της η Σεμίν Τζαμάλι, αναπληρώτρια διευθύντρια του νοσοκομείου Τζινάχ.

Λίγο νωρίτερα είχε σημειωθεί επίθεση αυτοκτονίας στη Λαχόρη, η οποία προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 50, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Αυτή η επίθεση έγινε από έναν έφηβο βομβιστή αυτοκτονίας στο κέντρο της πόλης σε μία σιιτική τελετή για τον εορτασμό της 40ης ημέρας της Ασούρα. “Ενα 13χρονο αγόρι πυροδότησε τα εκρηκτικά την ώρα που αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ελέγξουν”, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Λαχόρης Ασλάμ Ταρίν στο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 3 αστυνομικοί, αλλά και γυναίκες, σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε