Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Δυο νεκροί από συγκρούσεις στην Ακτή Ελεφαντοστού

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 

Στρατιώτες των δυνάμεων της Ακτής Ελεφαντοστού άνοιξαν πυρ χθες εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Νταλόα…

 

σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 15, τόνισαν στρατιώτες.
 
«Υπήρχαν πολλοί τραυματίες από σφαίρες στη διαδήλωση. Έχουμε πάνω από 15 τραυματίες και δύο που βρήκαν τον θάνατο από σφαίρες», τόνισε η ίδια πηγή.
 
Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της κρίσης στη χώρα-και μεταξύ τους η αντιπολίτευση-«αποδέχθηκαν» να «δεσμευθούν για την ανασύσταση της κυβέρνησης» και συμφώνησαν να «ανασυνθέσουν» εντός της εβδομάδας την κεντρική εφορευτική επιτροπή, ανακοίνωσε χθες ο διαμεσολαβητής Μπλαιζ Καμπαορέ, από τη Μπουρκίνα Φάσο.
 
Η διάλυση της κυβέρνησης και της εφορευτικής επιτροπής στις 12 Φεβρουαρίου από τον πρόεδρο Λοράν Γκμπάμπο, έπειτα από τις κατηγορίες για ‘νοθεία’ κατά της επιτροπής, έχει βυθίσει την χώρα σε πολιτική κρίση, που συνοδεύεται και από σοβαρά επεισόδια βίας.
 
«Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά», τόνισε ο Καμπαορέ, μετά τη συνάντηση των πολιτικών πρωταγωνιστών στο Αμπιτζάν. Επίσης επεσήμανε την «συμφωνία των εμπλεκομένων πλευρών στη συμφωνία του Μαρκουσίς να δεσμευθούν για την ανασύσταση της κυβέρνησης στην Ακτή Ελεφαντοστού», ενώ συμφώνησαν και για την ανασύνθεση της εφορευτικής επιτροπής, που θα επιτρέψει την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις προεδρικές εκλογές μέσα στο τρέχον έτος.
 
Ο πρωθυπουργός Γκιγιόμ Σόρο ανακοίνωσε τον σχηματισμό κυβέρνησης για σήμερα.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε