Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

Δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

Ένας Bρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν.

Ο νεκρός ανήκει στο 1ο τάγμα του Δούκα του Λάνκαστερ και έχασε τη ζωή του στην περιοχή Ναντ-ε Άλι, στη διάρκεια αποστολής παροχής ασφαλείας σε τοπικούς αφγανούς αξιωματούχους με στρατιώτες της διεθνούς δύναμης Isaf και του αφγανικού στρατού. Με τον θάνατο αυτό, ο αριθμός των νεκρών Βρετανών στο Αφγανιστάν από το 2001 ανέρχεται στους 332.

Νωρίτερα η διοίκηση του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πως δύο οπλίτες της πολυεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν βρήκαν τον θάνατο σήμερα στα νότια της χώρας, μία ημέρα μετά τον θάνατο τριών ξένων στρατιωτών, καθώς και μίας γυναίκας και δύο παιδιών, από εσφαλμένη επιδρομή δυνάμεων της Συμμαχίας.

Η Διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) δεν ανακοίνωσε τις εθνικότητες και την ταυτότητα των νεκρών, που έχασαν τη ζωή τους, ο ένας κατά τη διάρκεια «επίθεσης στασιαστών» και ο άλλος από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Επιπλέον, το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε πως έχασαν τη ζωή τους από λάθος μία γυναίκα και δύο παιδιά κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης με στόχο στασιαστές στην νοτιοδυτική επαρχία Φάραχ. Στην ίδια επιδρομή έχασαν επίσης τη ζωή τους έξι στασιαστές.

Την Παρασκευή είχαν χάσει τη ζωή τους σε νότιες επαρχίες δύο Αυστραλοί στρατιώτες, από βόμβα στην άκρη ενός δρόμου και ένας τρίτος στρατιώτης, του οποίου η εθνικότητα δεν αποκαλύφθηκε, από «επίθεση στασιαστών».

Οι νέες αυτές απώλειες ανεβάζουν στους 446 τον αριθμό των ξένων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του έτους στο Αφγανιστάν, έναντι 520 το 2009.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε