Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Δύσκολη τώρα η μεταφορά Μουμπάρακ σε φυλακή του Καΐρου

ΦΩΤΟ REUTERS

Αν και η φυλακή Τόρα είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να δεχτεί έναν ασθενή σε σοβαρή κατάσταση, αυτός δε θα είναι ο Χόσνι Μουμπάρακ.

Η κατάσταση της υγείας του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου δεν επιτρέπει μεταφορά από το νοσοκομείο του Σαρμ Ελ Σέιχ σε εκείνη του Καΐρου, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών τη Γενική Εισαγγελία.

Η μεταφορά του Μουμπάρακ ανακοινώθηκε την Κυριακή, αλλά μια μέρα αναβλήθηκε. Ο υπουργός Εσωτερικών Μονσούρ αλ Ισάουι, ενημέρωσε τη Γενική εισαγγελία ότι η κατάσταση του πρώην προέδρου «δείχνει ότι ο ασθενής θέλει συνεχή παρακολούθηση και δεν μπορεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που δεν είναι πλήρως εξοπλισμένο, άρα προς το παρόν η μεταφορά του δεν είναι εφικτή».

Ο Χόσνι Μουμπάρακ πάσχει από σοβαρή καρδιακή νόσο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει ανακοπή.

Ειδικός γιατρός που έχει συνεργασία με τη Γενική Εισαγγελία, πάντως, ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και ότι κάλλιστα μπορεί να μεταφερθεί, γεγονός που οδήγησε τον επικεφαλής της Γενικής Εισαγγελίας Άμπντελ Μαγκουίντ Μαχμούντ να ζητήσει να γίνουν προετοιμασίες για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Τόρα όπου ήδη κρατούνται και οι δύο γιοι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε νοσοκομείο φυλακής του Καϊρου ο Μουμπάρακ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε