Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δύσπιστος ο Σαρκοζί…

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε από το Παρίσι την δυσπιστία του ως προς τη βούληση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να προωθήσει

 

την ιδέα ενός κόσμου απαλλαγμένου από πυρηνικά όπλα, τονίζοντας πως ο ίδιος «δεν πρόκειται να απαλείψει την αποτρεπτική δύναμη της χώρας του δίχως να είναι βέβαιος πως αυτό θα συμβεί σε όλον τον κόσμο».
 
«Η Γαλλία έχει δείξει τον δρόμο σε ότι αφορά τη μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων. Όπως έχω τονίσει και στον πρόεδρο Ομπάμα, εμείς αναμένουμε να μειώσουμε το επίπεδο των πυρηνικών όπλων όταν η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα έχουν φθάσει στο ίδιο επίπεδο με εμάς», τόνισε ο Σαρκοζί, κατά την κοινή συνέντευξή του με τον ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.
 
«Όταν δε αυτοί θα έχουν κατεβεί στο επίπεδό μας, δηλ. σε ορισμένες εκατοντάδες, για να μην αναφερθώ συγκεκριμένα, εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο για το επόμενο βήμα», τόνισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας πως σήμερα οι ΗΠΑ και η Ρωσία διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους «ορισμένες χιλιάδες» πυρηνικών κεφαλών.
 
«Ως επικεφαλής της ασφάλειας των Γάλλων, δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την γαλλική αποτρεπτική δύναμη χωρίς τη βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί παντού. Φρονώ πως κάθε σώφρων ηγέτης οφείλει να αντιδρά με τον τρόπο αυτό», τόνισε ο Σαρκοζί, επιβεβαιώνοντας ωστόσο πως θα παραστεί τον Μάιο στη διάσκεψη για τη συνέχεια της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών (ΤΝΡ) στη Νέα Υόρκη.
 
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε