Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ε.Ε.: Δεν αναγνωρίζει τις εκλογές στη Αμπχαζία

Στιγμιότυπο από την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να είναι στο πλευρό της Γεωργίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αναγνωρίζει τις προεδρικές εκλογές που έγιναν το Σάββατο στην Αμπχαζία, την αποσχισθείσα φιλορωσική αυτή περιοχή της Γεωργίας, και υπενθύμισε ότι υποστηρίζει “την εδαφική ακεραιότητα” της χώρας αυτής του Καυκάσου.
“Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενημερώθηκε για τις ‘προεδρικές εκλογές’ που έγιναν στο γεωργιανό έδαφος της Αμπχαζίας, στις 12 Δεκεμβρίου. Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει το συνταγματικό και νομικό πλαίσιο στο οποίο έγιναν οι εκλογές αυτές”, σημειώνει η σουηδική προεδρία της ΕΕ σε ανακοίνωσή της, στην οποία υπογραμμίζει ότι συνεχίζει να υποστηρίζει “την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας και την εθνική της κυριαρχία, όπως αυτή αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο”.
Νικητής των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν το Σάββατο στην Αμπχαζία είναι ο Σεργκέι Μπαγκάπς, απερχόμενος πρόεδρος της αποσχισθείσας αυτής γεωργιανής περιοχής, η οποία έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της.  Οι εκλογές αυτές ήταν οι πρώτες μετά τον πόλεμο Ρωσίας-Γεωργίας τον Αύγουστο του 2008. Την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας έχει αναγνωρίσει μόνο η Μόσχα. 
Η Γεωργία έχει χαρακτηρίσει παράνομες τις εκλογές αυτές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε