Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Economist υπέρ Ομπάμα: Ψηφίστε τον διάβολο που γνωρίζουμε!

Economist υπέρ Ομπάμα: Ψηφίστε τον διάβολο που γνωρίζουμε!

Ο ενθουσιασμός δεν είναι ο ίδιος με το 2008. Αλλά αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε… Το Economist ψηφίζει Ομπάμα και καλεί και τον επιχειρηματικό κόσμο να κάνει το ίδιο.

Το πρωτοσέλιδο του νέου τεύχους του Economist είναι αφιερωμένο στις αμερικανικές εκλογές. Μπαράκ Ομπάμα από τη μια, Μιτ Ρόμνεϊ από την άλλη, περπατούν πάνω στην αστερόεσσα και το ερώτημα φυσικά, είναι ένα: ποιος από τους δυο;

Για το περιοδικό η απάντηση είναι Μπαράκ Ομπάμα. Γιατί; Γιατί είναι «ο διάβολος που γνωρίζουμε». Και γιατί όπως γράφει στο κύριο άρθρο του, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, Μιτ Ρόμνεϊ «δεν κάνει για τη δουλειά αυτή». Μάλλον οι συντελεστές του περιοδικού ξέχασαν το πρωτοσέλιδο της 1ης Σεπτεμβρίου, όταν ρωτούσαν τον Αμερικανό πρόεδρο: «Μια ερώτηση κύριε πρόεδρε, τι ακριβώς θα κάνετε με άλλη μια τετραετία;»

“Η επιλογή πρέπει να γίνει με βάση τις απαντήσεις σε δύο ερωτήματα: Ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν καλός, ιδιαίτερα στα βασικά θέματα, όπως είναι η οικονομία και η εξωτερική πολιτική; Η Αμερική μπορεί πραγματικά να εμπιστευτεί τον Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος αλλάζει συνεχώς άποψη, ότι θα τα πάει καλύτερα;” γράφει το περιoδικό στο τεύχος που κυκλοφορεί την Παρασκευή.

“Σε αυτή τη βάση, ο Δημοκρατικός αξίζει, με ένα μικρό πλεονέκτημα, να επανεκλεγεί”. Ο Economist υπενθυμίζει ότι υποστήριξε την υποψηφιότητα του Μπαράκ Ομπάμα “με ενθουσιασμό” το 2008, προέβλεψε όμως ότι οι Αμερικανοί θα “πάνε στις κάλπες με πολύ λιγότερη ελπίδα”.

“Η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο, πρέπει τώρα να λάβει μιαν απόφαση πολύ πιο δύσκολη από ότι πριν από τέσσερα χρόνια”, σημειώνει το περιοδικό.
Η ίδια πηγή κρίνει την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα ως “αξιοθρήνητη” εκτιμώντας ότι αν και ο πρόεδρος θα μπορούσε να ενσαρκώσει “την προσωποποίηση της ελπίδας και τον κεντρόφιλο πολιτικό προσανατολισμό”, περιορίζεται σήμερα σε χτυπήματα κάτω από τη μέση κατά του Μιτ Ρόμνεϊ.

Όμως, αν και εκτιμά ότι τα επιτεύγματά του Ομπάμα ήταν μέτρια, ο Economist θεωρεί ότι Ρόμνεϊ άλλαξε γνώμη σε πολλά ζητήματα για να είναι αξιόπιστος, και τα σχέδιά του για μείωση των φόρων και την αύξηση των αμυντικών δαπανών είναι μη ρεαλιστικά.

“Όμως παρ’ όλα τα ελαττώματά του, ο Ομπάμα απομάκρυνε την αμερικανική οικονομία από το χείλος της αβύσσου και κάνει καλή δουλειά στην εξωτερική πολιτική. Για το λόγο αυτό το περιοδικό θα παραμείνει στο πλευρό του διαβόλου που γνωρίζει και θα επιδιώξει την επανεκλογή του”.
Ο Economist έχει παγκόσμια κυκλοφορία-διανομή 1,57 εκατομμυρίου αντιτύπων, από αυτά περίπου 850.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους εκδότες του. Περισσότερα από 14 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα του τον Ιούλιο του 2012.

Το 2004, υποστήριξε τον Δημοκρατικό Τζον Κέρι κατά του Προέδρου Τζόρτζ Μπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιτσιρίκα λέει με λυγμούς:”Βαρέθηκα τον Μπρόνκο Μπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ” – VIDEO

Ο Ομπάμα στους πληγέντες της Sandy: «Δε θα το βάλουμε κάτω» – 74 οι νεκροί από τον τυφώνα

Η στιγμή που το Μανχάταν βυθίζεται στο σκοτάδι! Εντυπωσιακό video

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν τον Ομπάμα σίγουρο νικητή

Η Sandy βγάζει… πρόεδρο τον Ομπάμα;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε