Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Έδιωξαν δύο υπουργούς στο Αφγανιστάν εξαιτίας των αφύλαχτων συνόρων

Έδιωξαν δύο υπουργούς στο Αφγανιστάν εξαιτίας των αφύλαχτων συνόρων

Το Κοινοβούλιο του Αφγανιστάν ψήφισε σήμερα υπέρ της απομάκρυνσης από τα καθηκοντά τους των υπουργών Εσωτερικών και Άμυνας για τον συνεχιζόμενο διασυνοριακό βομβαρδισμό για τον οποίο η αφγανική κυβέρνηση κατηγορεί τον στρατό του γειτονικού Πακιστάν.

Το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης των δυο υπουργών παρά τις υποσχέσεις τους για την ενίσχυση των συνόρων, αν και ο Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι είχε προηγουμένως επιλέξει να κρατήσει τους υπουργούς στις θέσεις τους μετά από παρόμοιες ψηφοφορίες.

Χθες εξάλλου δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας σε ένα παζάρι στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Η βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ένα κάδο εξερράγη σε ένα πολυσύχναστο παζάρι στην περιοχή Γορμάχ της επαρχίας Φαριάμπ καθώς οι πολίτες και οι αστυνομικοί αγόραζαν τρόφιμα”, δήλωσε ο Αμπντούλ Χαλέκ Ακσάι, ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Φαριάμπ.

Η αστυνομία είπε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από τηλεχειριζόμενη βόμβα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα αργά το απόγευμα της Παρασκευής, που οι άνθρωποι κατευθύνονται στις αγορές για να αγοράσουν τρόφιμα για το iftar, το γεύμα που διακόπτει τη ημερήσια νηστεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε