Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εφαρμογή iMussolini στο iphone!

Εφαρμογή iMussolini στο iphone!

Θραύση κάνει στην Ιταλία, μία εφαρμογή του iPhone που επιτρέπει στους χρήστες της να ακούνε, να διαβάζουν και να βλέπουν βίντεο

  του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Είναι πρώτη στις πωλήσεις με περίπου 1.000 ανθρώπους να την κατεβάζουν κάθε ημέρα.

    Η εφαρμογή, που πωλείται από τις 21 Ιανουαρίου προς 0,79 ευρώ, η iMussolini είναι αυτή την στιγμή η εφαρμογή με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο διαδικτυακό κατάστημα της Apple και την έχουν ήδη κατεβάσει περίπου 6.500 χρήστες, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο δημιουργός της Λουίτζι Μαρίνο.

    “Ας πούμε ότι μου αρέσουν πολύ τα ντοκιμαντέρ”, εξηγεί ο Μαρίνο, ενώ επιμένει ότι επιθυμεί αυτή η εφαρμογή να είναι πάνω απ’ όλα ένα ιστορικό εργαλείο.

    Το να κατεβάσεις το iMussolini “είναι σα να πηγαίνεις σε ένα μαγαζί και να αγοράζεις ένα βιβλίο” για τον δικτάτορα, προσθέτει ο Μαρίνο που ζητά από τους χρήστες της εφαρμογής να αποφεύγουν να αφήνουν σχόλια που αναπαράγουν φασιστικά συνθήματα.

    Ο Μαρίνο αναγνωρίζει ότι ανάμεσα στους χρήστες της εφαρμογής θα υπάρχουν χωρίς αμφιβολία “νοσταλγοί ή άνθρωποι που γοητεύονται από την ιστορική προσωπικότητα” του Μουσολίνι.

    Η επιτυχία της εφαρμογής iMussolini έχει προκαλέσει ανησυχία στον Τύπο, αλλά η Apple επικοινώνησε με τον Μαρίνο για να του διευκρινίσει ότι η εφαρμογή παραμένει προς πώληση, αλλά ότι θα σβήνονται τα προσβλητικά σχόλια.

    Ο Μαρίνο ετοιμάζει μία νέα εκδοχή της εφαρμογής–με περισσότερα βίντεο, ένα χρονολόγιο για τον Μουσολίνι και μία λίστα με φασιστικά συνθήματα–που θα είναι συμβατή με το iPad, που θα βγει σύντομα στην αγορά από την Apple.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε